BUNA ZIUA Am divortat din luna martie,ambii soti impreuna cu avocatii am incheiat o tranzactie de comun acord sa imi plateasca pensia alimentara de 500ron (2 copii minori),copii ramanand la mama,incepand din luna aprilie mi-a platit suma respectiva iar din luna iunie mi-a platit doar jumatate din suma invocand motivul ca nu are bani sa plateasca pensia ,intre timp s-a dus la tribunal si a facut recurs motivand ca lucreaza ore putine si nu are banii necesari sa imi plateasca in continuare pensia la copii,urmand ca pe 16 septembrie 2011 sa ne prezentam la tribunal pt recursul facut ,mentionez ca nu a fost obligat de nimeni sa plateasca suma de 500 ron pt pensia copiilor singur si-a asumat aceasta raspundere de fata cu avocatii si semand si actul care este in prezent in dosarul de divort .As dori sa stiu cum sa fac sa obtin in continuare pensia alimentara el spunand ca are pe cartea de munca doar 310 ron (adica ar veni 103,3 ron pt ambii copii),as putea sa ma reprezint singura la recurs sau trebuie sa imi iau un avocat? VA MULTUMESC
BUNA ZIUA As vrea si eu sa stiu daca exista posibilitatea sa fiu scutita de taxele judiciare la partaj daca persoana in cauza nu are posibilitati financiare avand in crestere doi copii minori iar sotul nu o sprijina financiar,se poate face un proces de partaj fara sa fie chemat un expert,si daca fostul sot intenteaza primul procesul de partaj,are castig de cauza,iar sotia ce avantaj ar avea,mentionez ca imobilul este construit pe perioada casniciei(divortul este finalizat cu plata pensiei alimentare) as vrea sa stiu daca partajul este stabilit in functie de valoare imobilului(cam cat ar costa) iar daca sotia paraseste imobilul cu copii in timpul procesului de partaj iar afecta? VA MULTUMESC