avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT-PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT-PARTAJ

BUNA ZIUA Am divortat din luna martie,ambii soti impreuna cu avocatii am incheiat o tranzactie de comun acord sa imi plateasca pensia alimentara de 500ron (2 copii minori),copii ramanand la mama,incepand din luna aprilie mi-a platit suma respectiva iar din luna iunie mi-a platit doar jumatate din suma invocand motivul ca nu are bani sa plateasca pensia ,intre timp s-a dus la tribunal si a facut recurs motivand ca lucreaza ore putine si nu are banii necesari sa imi plateasca in continuare pensia la copii,urmand ca pe 16 septembrie 2011 sa ne prezentam la tribunal pt recursul facut ,mentionez ca nu a fost obligat de nimeni sa plateasca suma de 500 ron pt pensia copiilor singur si-a asumat aceasta raspundere de fata cu avocatii si semand si actul care este in prezent in dosarul de divort .As dori sa stiu cum sa fac sa obtin in continuare pensia alimentara el spunand ca are pe cartea de munca doar 310 ron (adica ar veni 103,3 ron pt ambii copii),as putea sa ma reprezint singura la recurs sau trebuie sa imi iau un avocat? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:30, 3 Iulie 2011
Hotararea de divort este atacabila cu apel si apoi cu recurs, deci inteleg ca sotul dvs. a formulat apel impotriva sentintei instantei de fond prin care acesta a fost obligat la plata pensiei de intretinere in cuantumul de 500 de lei, cuantum convenit cu acordul partilor.
Este exclus ca salariul sau pe cartea de munca se fie in suma de 310 lei, salariul neputand fi mai mic decat cel minim pe economie de 670 lei.
Angajati avocat.
Dupa parerea mea in recurs nu va avea sanse.
Poate deschide insa un alt proces si in functie de felul in care se va apara instanta sa decida favorabil pentru el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din culpa exclusiva petru ana maria petru ana maria Buna ziua,ma aflu in proces de divort cu sotul meu si a inceput procesul de divort cu martori din culpa exclusiva a sotuui.in martie va fi audiat cel de-al ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara majorata lungionut lungionut Se decide 1/4 din vent net al parintelui- corect , dar netul reprezenta acea suma din care au fost retinute cele 2 pensii alimentare a mea si a fratelui ... (vezi toată discuția)