avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate Lauraella21

Activitate Lauraella21

Răspuns la discuția Ramas fara cale de atac ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
M am facut prost inteleasa,el a fost rugat de acel "prieten" sa l duca cu masina.fara sa cunoasca ca prin aceasta se savarseste o infractiune;asta este motivul pt care am mentionat anterior ca "a recunoscut fapta dorita presiunii psihice" nu ca este vinovat iar datorita Micii reforme a ramas fara cale de atac.Cunosc Criminali care au scapat sau luat 1 an,sau 3 ani chiar vi se pare ca 3 ani pt un tanar fara antecedente penale este spre minim?cand il putea sanctiona cu munca in folosul comunitatii,amenzi?sunt retorice intrebarile dl Patrick:(
Răspuns la discuția Ramas fara cale de atac ?
A participat la aceasta fapta doar cu masina(a fost rugat de un prieten sa l duca cu masina),a recunoscut fapta datorita presiunii psihice foarte mari si pt ca nu avea tangenta cu acest mediu si fiind amenintat (speriat) de organele de cercetare ca daca nu recunoaste va lua maximul,i s a mai spus ca i se va reduce pedeapsa datorita art 3201 cpp(nu exista prejudiciu si nici o pretentie );In recurs nici macar nu s a mentionat art 3201 si nici luat in considerare situatia lui ca nu este recidivist,fara sa prezinte pericol public sau social,ca este student!Odata cu Mica reforma i s a spus ca nu mai are nici o alta cale de atac dupa recursul procurorului!Se mai pot utiliza actiunile de ai sus?
Prietenul meu a fost condamnat in baza art.208 alin.1 raportat la art.209 alin.1 lit.a, g şi i cod penal, cu aplicarea art.3201 cod proc.pen., la o pedeapsă de 3 (trei) ani închisoare ,dispunand suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului, pe o durată de 6 ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 862 C.pen.In urma recursului facut de Procuratura a fost inlaturat masura suspendarii si executarea pedepsei de 3 ani in regim de detentie!
Ce cale de atac extraordinara se mai poate exercita ?Tin sa mentionez ca nu este recidivist,fara cazier,fara nici o abatere sociala,este student si a fost incadrat in munca pana la momentul retinerii
Multumesc!:(

si student
Foarte grav cu eliminarea cailor de atac ,pt ca practic ti se restrictioneaza accesul la justitie

Pot cere Revizuire pt cazul ca
- nu s-a pronuntat asupra unui lucru cerut????(aici ma refer la proba video si martorii)
In fapt am fost sanctionat(a) cu amenda si retinerea permisului de conducere pentru faptul ca nu am acordat prioritate de dreapta
In realitate, nu sunt vinovat(a) de savarsirea faptei, deoarece in data de 03.12.2010 in intersectia Trafic Greu-Sos Viilor –Filaret(Str Dr Constantin Istrate ) ma deplasam dinspre Filaret catre Sos Viilor(Eroii Revolutiei),in acelasi timp ma deplasam pe culoare verde cu tramvaiul nr 7 in paralel ,cei care veneau dinstre Tafic Greu aveau Semaforul Rosu(se aflau 3 masini care se afla pt directia inainte catre Filaret( Str Dr Constantin Istrate),la jumatatea intersectiei una din masini care se afla incadrata gresit pe banda intai a plecat catre Filaret( iar celelalte 2 stationau normal la culoarea rosie desi pt directia inainte catre Filaret era culoare rosie ;era verde doar pt directia trafic greu -Viilor si pt directia mea;am pus frana si am intrat in cauciucul masinii respective ,mi s-a avariat bara din fata si numarul de inmatriculare ;am facut schimb de copii dupa asigurari iar dupa cateva ore am fost chemat la DGPMB-BR unde am relatat in prezenta agentului de mai sus cele intamplate;In mod gresit agentul a ajuns la concluzia ca atat eu cat si autoturismul cu care m-am accidentat ,aveam verde la semafor si trebuia sa ii acord prioritate de dreapta la 2 semafoare care se intersectau;Astfel daca eu aveam verde pe directia mea ,respectiv Filaret -Viilor ,confirmata si de agentul de mai sus,atunci cei care se aflau pe directia Trafic Greu –Filaret(Dr Constantin Istrate) aveau la semafor culoarea rosie,neexistand posibilitatea ca doua semafoare care se intersecteaza sa se suprapuna ,pentru ca se producea un accident in lant,mai mult fiind déjà in mijlocul intersectiei trebuia sa imi dea prioritate sa ies din intersectie pentru a se evita blocarea acesteia ,data si cele cuprinse in procesul verbal nu corespund realitatii fiind intocmit si trecut de agentul de mai sus pe data de 03.12.2010 ,fiind adus la cunostiinta si semnat pe 04.12.2010,eu mi am sustinut nevinovatia in ceea ce priveste respectarea regulilor de circulatie,afirnand ca nu recunosc fapta ;Politistul s a uitat pe inregistrarea video si culmea mi a spus ca ca atat eu cat si el aveam VERDE(el avea verde doar pt banda intai pe directia Trafic Greu-Viilor) si astfel eu sunt vinovat;
-am depus plangere am cerut proba cu martori,proba video ;in timpul procesului nu au fost ascultati martorii,nu a fost adusa proba video pt a verifica cele spuse de mine ,procesul a avut un singur termen si gratie micii reforme am ramas fara cale de atac

Ma pot folosi de contestatia in anulare pe greseala materiala ???(amenda este platita dar trebuie sa predau permisul)

Cu stima
Răspuns la discuția Abuzuri grave ale politiei!!!!!
am doar 50 kg si asa cum v am spus eram inconjurata de 2 echipaje(8 sau 10 barbati) este de ras sau de plans;m am obisnuit cu nepasarea romanilor ,in aceasta situatie s a bagat doar vecina care este o doamna in varsta,baietii au filmat cu telefonul ceea ce s a intamplat;Nu am primit citatie(eram in vacanta in locul respectiv),nu au avut mandat,a fost practic o rapire ,sechestrare ,am rugat sa ma lase sa duc catelusii acasa si urma ca impreuna cu ei sa ma prezint la sectie;
ulterior am aflat ca sunt ''martor'' in cauza privind pe ruda mea ,bineinteles fara nici o anuntare in acest sens!este cat se poate de serios si grav cele declarate aici:((
Răspuns la discuția Abuzuri grave ale politiei!!!!!
situatia prin care am trecut impreuna cu cei 2 catelusi(tinuti in duba acestora pe o caldura torida fara apa ) trebuie mediatizata si este de datoaria noastra sa ne facem respectate drepturile,desi imi este foarte greu sa cred ca se va rezolva ceva aici in tara
Va rog sa ma ajutati sa incadrez fapta de sechestrare(rapire )de pe strada?
Am trecut urmatoare infractiuni ale autoritatilor care sunt obligate sa repecte legea
infractiunii de purtare abuziva,amenintare, abuz in serviciu,arestare nelegala si cercetare abuziva ,incercarea de a determina marturia mincinoasa,abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi

Am dat o declaratie la sectie desi am precizat ca am dreptul de a nu declara avand in vedere ca este ruda apropiata persoana despre care am fost obligata sa o dau sub amenintare dar mi au spus ca nu am nici un drept!:((
Va rog sa ma ajutati si sa tratati cu seriozitate aceasta problema
In fapt, la data de 09.08.2011, ora 10:00-10:30, am fost ridicata de catre 2 echipaje de politie din localitatea(eram in vacanta) impreuna cu cei 2 catelusi ai mei cu care ma aflam afara;in realitate fiind vorba de o sechestrare ,pentru urmatoarele motive
-mi au cerut actele de identitate , le am dat datele mele verbal ;
le am cerut respectuos sa se legitimeze ,au refuzat si mai mult m-au amenintat,m-au jignit pe tot parcurcursul retinerii mele ilegale;
-am cerut sa cunosc motivul retinerii mele sau un mandat de retinere in acest sens dar nu mi au fost prezentate spunandu mi ca am fost retinuta la ordinul unui Dl inspector
-am rugat cele 2 echipaje sa imi dea voie sa duc sus cei 2 catelusi,unul din catelusi fiind intr o stare de sanatate grava
( fiind operat de cateva zile)au fost aruncati in masina acestora,batuti,loviti cu picioarele mai ales catelul cu probleme care avea probleme iar pentru a urca in masina in conditiile de mai sus ,am fost amenintata ca daca nu urc in masina si mai solicit acte si sa se legitimeze imi va impusca cainele in cap;
Am fost retinuta la sectie timp de 8 ore,fara motiv,fara sa mi se prezinte vreo acuzatie,am fost calomniata in mod repetat atat de catre echipajul din localitate cat si de catre Dl inspector aducandu mi injurii si amenintari ;
Intr un final Dl mi a spus motivul "retinerii" mele acesta fiind o ruda despre care am fost obligata sa dau declaratie pentru a spune unde se afla,despre care nu stiam nimic,acesta fiind casatorit si avand domiliciliul impreuna cu sotia sa la alta adresa;
Am solicitat un avocat vazand abuzurile repetate dar mi-a fost refuzat si acest lucru ,mai mult i am cerut sa imi spuna ce legatura am eu sau familia mea cu situatia rudei respective dar Dl mi a spus ca nu ne va lasa ,ne va urmari peste tot ,ne va face de ras mai mult i a reprosat celui care conducea echipajul de ce nu am fost ridicata cu mascatii pentru a ma face de ras;Am cerut sa fiu dusa la comandatul unitatii mi s a refuzat si acest drept,iar unul din politisti care s a recomandat ca fiind seful acestora m-a amenintat cu moartea,spunandu mi ca imi va da poza la un cunoscut care ma va face disparuta de pe fata pamantului
Mentionez ca nu am nici un fel de probleme cu legea, :((am cazierul curat si aceata situatia m a traumatizat fiindu mi teama sa mai ies afara neinsotita;Martori la aceste abuzuri au fost 2 baieti,o vecina si parintii mei care sunt in varsta si bolnavi:((,nu au fost anuntati de aceasta situatie;
Ulterior unul dintre politisti,fiind deranjat de atitudinea colegilor sai i a rugat sa ma lase ,acesta aducandu ma acasa si sfatuindu ma sa fac plangere cat mai urgent

Unde pot incadra acest abuz la politistilor in drept?

Multumesc anticipat:((
Multumesc pt raspuns ,mai am o intrebare:bunica sta la mine si am platit intretinerea pt luna curenta prin posta cu mentiunea reprezentand contravaloare intretinere luna+anul ,si am fost anuntata de un vecin ca mi a fost scazuta suma respectiva din datoria pt care a fost pus comandamentul,are voie?si ce pot face in acest caz
Multumesc
este vb de bunica mea in varsta de 80 de ani,care a ramas vaduva

In 98 datorita unor neintelegere ivite intre sotul decedat si vecinul ,care era si administrator,s-a adunat o suma care a fost data in judecata si pusa in executare,si pus un comandament pe apartament in ac an,comandament ramas neexecutat nici pana azi

datorita unor probleme financiare si medicale,nu s-a platit suma pt care s-a pus comandamentul respectiv,dar s-a platit intretinerea la zi ;

Cum procedez pt stergerea comandamentului??

Actiune de constatare ca s-a prescris dreptul de a cere execut in baza comandamentului si radierea ac,in ac cerere si ca s-a prescris suma pe baza careia a fost pus comandamentul?
sau trebuie sa dovedesc ca s-a prescris datoria ??

multumesc