avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa cer radierea unui comandament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa cer radierea unui comandament?

este vb de bunica mea in varsta de 80 de ani,care a ramas vaduva

In 98 datorita unor neintelegere ivite intre sotul decedat si vecinul ,care era si administrator,s-a adunat o suma care a fost data in judecata si pusa in executare,si pus un comandament pe apartament in ac an,comandament ramas neexecutat nici pana azi

datorita unor probleme financiare si medicale,nu s-a platit suma pt care s-a pus comandamentul respectiv,dar s-a platit intretinerea la zi ;

Cum procedez pt stergerea comandamentului??

Actiune de constatare ca s-a prescris dreptul de a cere execut in baza comandamentului si radierea ac,in ac cerere si ca s-a prescris suma pe baza careia a fost pus comandamentul?
sau trebuie sa dovedesc ca s-a prescris datoria ??

multumesc
Cel mai recent răspuns: Lauraella21 , utilizator 12:00, 1 Noiembrie 2010
"Actiune de constatare ca s-a prescris dreptul de a cere execut in baza comandamentului si radierea ac,in ac cerere si ca s-a prescris suma pe baza careia a fost pus comandamentul?"

este ok, aveti si jurisprudenta - [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
Oana Mitran-costache, Avocat
Multumesc pt raspuns ,mai am o intrebare:bunica sta la mine si am platit intretinerea pt luna curenta prin posta cu mentiunea reprezentand contravaloare intretinere luna+anul ,si am fost anuntata de un vecin ca mi a fost scazuta suma respectiva din datoria pt care a fost pus comandamentul,are voie?si ce pot face in acest caz
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum credeti ca este mai corect? DanyD DanyD Am un titlul executoriu neexecutat in termenul de prescriptie de 3 ani. Dorind sa constat pe cale judecatoreasca faptul ca a intervenit prescriptia dreptului ... (vezi toată discuția)
Comandament ContSters38846 ContSters38846 am un prieten care are urmatoarea problema ... doreste sa vanda un apt aflat in coproprietate cu mama sa , au facut actele cadastru si intabulare , numai ca ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare sau contestatie la executare? sau....? ContSters40598 ContSters40598 Executare silita inceputa si desfiintata prin constatarea perimarii. Intre timp a intervenit si prescriptia executarii silite. Debitorul avand interesul ... (vezi toată discuția)