avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită comandament
Discuție deschisă în Executare silită

comandament

am un prieten care are urmatoarea problema ... doreste sa vanda un apt aflat in coproprietate cu mama sa , au facut actele cadastru si intabulare , numai ca ieri au mers la un notariat sa verifice actele imobilului si au aflat ca are un comandament din ianuarie 2001 ! am inteles ca in anul 2000 in urma datoriilor la intretinere au fost dati in judecata de catre asociatia de locatari ...din ce-am inteles acea datorie a fost achitata integral , lucru confirmat si de administratorul blocului care i-si aminteste situatia de atunci ! daca cineva ne poate ajuta in lamurirea acestei situatii ii multumesc anticipat .
intrebarea este cum se poate ridica acel comandament din 2001 de la biroul de carte funciara , orice indrumari sunt binevenite ! cu stima
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 10:07, 21 Februarie 2009
Cel care are inscris in CF acest comandamant, va merge la executorul care a notat (inscris) acest comandament in Cartea Funciara ca sarcina, si ii va solicita in scris - anexand chitantele prin care s-au platit datoriile-, sa-i elibereze o adresa de radiere a comandamentului.
Cu aceasta cerere de radiere, va merge apoi la CF si va solicita radierea comandamentului , cu achitarea unei taxe de 60 lei.

Daca comandamentul a fost instituit in perioada cand executorii functionau pe langa instanta si nu in birouri cf. Legii 188/2000 (desi, daca spui ca acest coamndament a fost inscris in anul 2001, cu siguranta este facut de catre un BEJ), vei face o actiune in instanta, prin care vei cere in baza dovezilor aratate mai sus, radierea comandamentului din CF.
Actiunea acesta o vei face in contradictoriu doar cu asociatia de locatari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2009
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament de plata, radiere somatie din cf Neaguirina12 Neaguirina12 Daca ai notat in cartea funciara o somatie de plata si tu faci un angajament de plata cu BEJ aceasta se radiaza imediat? (vezi toată discuția)
Girant mihaigaby mihaigaby Acum aproximativ 12-13 ani am fost girant la 2 prietene a fostei neveste si la ea. Am titlu executoriu la o prietena de a ei pe CF. Datoria a fost achitata de ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri in cartea funciara pectotrend pectotrend Buna ziua Am si eu o intrebare:Am avut o datorie la asociatia de locatari pt care am fost dat in judecata,dosarul predat la un executor judecatoresc care a ... (vezi toată discuția)