am un prieten care are urmatoarea problema ... doreste sa vanda un apt aflat in coproprietate cu mama sa , au facut actele cadastru si intabulare , numai ca ieri au mers la un notariat sa verifice actele imobilului si au aflat ca are un comandament din ianuarie 2001 ! am inteles ca in anul 2000 in urma datoriilor la intretinere au fost dati in judecata de catre asociatia de locatari ...din ce-am inteles acea datorie a fost achitata integral , lucru confirmat si de administratorul blocului care i-si aminteste situatia de atunci ! daca cineva ne poate ajuta in lamurirea acestei situatii ii multumesc anticipat .
intrebarea este cum se poate ridica acel comandament din 2001 de la biroul de carte funciara , orice indrumari sunt binevenite ! cu stima
Cel care are inscris in CF acest comandamant, va merge la executorul care a notat (inscris) acest comandament in Cartea Funciara ca sarcina, si ii va solicita in scris - anexand chitantele prin care s-au platit datoriile-, sa-i elibereze o adresa de radiere a comandamentului.
Cu aceasta cerere de radiere, va merge apoi la CF si va solicita radierea comandamentului , cu achitarea unei taxe de 60 lei.
Daca comandamentul a fost instituit in perioada cand executorii functionau pe langa instanta si nu in birouri cf. Legii 188/2000 (desi, daca spui ca acest coamndament a fost inscris in anul 2001, cu siguranta este facut de catre un BEJ), vei face o actiune in instanta, prin care vei cere in baza dovezilor aratate mai sus, radierea comandamentului din CF.
Actiunea acesta o vei face in contradictoriu doar cu asociatia de locatari.
Girant
mihaigaby
Acum aproximativ 12-13 ani am fost girant la 2 prietene a fostei neveste si la ea.
Am titlu executoriu la o prietena de a ei pe CF. Datoria a fost achitata de ... (vezi toată discuția)