avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Girant
Discuție deschisă în Executare silită

Girant

Acum aproximativ 12-13 ani am fost girant la 2 prietene a fostei neveste si la ea.
Am titlu executoriu la o prietena de a ei pe CF. Datoria a fost achitata de colega ei in urma cu 5 ani. O parte si de mine. Am facut cerere catre unitatea bancara sa sterg C.F. ul. Si directorul banci la care am fost in audienta a zis ca nu se poate. Ca a ramas sotia datoare la banca.
Intrebare ?
Daca au facut poprire pe CF pentru un dosar se poate sa il transfere pe toate dosarele?
Din punctul meu de vedere trebuia sa inchda dosarul si sa deschida altul.
Nu sa imi zica directorul banci ca persoanele fizice sint datoare la banca o viata intreaga. Cu toate ca nu au facut nimica sa isi manifeste interesul pentru recuperarea creantei.Poate au facut da fosta sotie nu mai are adresa la mine.

Nu inteleg ce este in #-o Lor.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaigaby , utilizator 20:11, 14 Septembrie 2012
Încercați să sistematizați informația. Nu e prea clar cum s-au derulat evenimentele.
Datoria a fost achitată în urmă cu 5 ani sau nu? Dacă a fost achitată cum de mai este datoare fosta soție?
Am fost girant la 3 persoane 2 + sotia. In dosarul unei persoane sa deschis executarea silita cu poprire pe apartament am achitat si eu si beneficiara creditului pina acum 5 ani. Fosta sotie nu a achitat nimic din partea ei. La institutia bancara cind am fost au zis ok la dosarul unde sa facut executarea. Da sotia are datorii si nu putem sa va stergem CF ea nu e trecuta pe CF ca este mostenire..
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
mihaigaby, utilizator
Ce anume este inscris in CF? Un contract de ipoteca sau o somatie imobiliara? oricum, ele trebuie radiate, odata ce a incetat executarea silita. Poate au inceput executarea silita a imobilului pt creditul sotiei. Poate de asta aveti inscrisa somatia in CF.
daca s-a inchis dosarul de executare intrucat a fost achitat integral trebuie sa mergeti la executorul judecatoresc si sa ii solicitati radierea somatiei de plata inscrisa la CF .
veti mai plati o taxa de 60 lei pentru radiere somatie
Executorul judecatoresc a spus sa luam legatura cu banca ca dosarul are o vechime de 10 ani si numai este la el. Cartea funciara imi cere o adeverinta de la banca sa radieze CF ul. Si banca nu vrea sa o elibereze. Pe motiv ca mai este o datorie care nu este inscrisa in CF adica nu face obiectul cauzei.

Alte discuții în legătură

Inscriere somatie de plata in cartea funciara leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea ... (vezi toată discuția)
Radiere somatie de plata din cartea funciara claudiumuntean claudiumuntean am avut o somatie de plata inscrisa in CF de catre executorul judecatoresc, am achitat suma restanta, pentru care s-a inscris somatia, plus cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu mihaigaby mihaigaby Daca am un titlu executoriu cu sechestru pe apartament din 19.12.2006 din partea .... care a cesionat creanta si nu au facut nimic pina acuma. Pot sa le cer ... (vezi toată discuția)