avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Girant
Discuție deschisă în Executare silită

Girant

Acum aproximativ 12-13 ani am fost girant la 2 prietene a fostei neveste si la ea.
Am titlu executoriu la o prietena de a ei pe CF. Datoria a fost achitata de colega ei in urma cu 5 ani. O parte si de mine. Am facut cerere catre unitatea bancara sa sterg C.F. ul. Si directorul banci la care am fost in audienta a zis ca nu se poate. Ca a ramas sotia datoare la banca.
Intrebare ?
Daca au facut poprire pe CF pentru un dosar se poate sa il transfere pe toate dosarele?
Din punctul meu de vedere trebuia sa inchda dosarul si sa deschida altul.
Nu sa imi zica directorul banci ca persoanele fizice sint datoare la banca o viata intreaga. Cu toate ca nu au facut nimica sa isi manifeste interesul pentru recuperarea creantei.Poate au facut da fosta sotie nu mai are adresa la mine.

Nu inteleg ce este in #-o Lor.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaigaby , utilizator 20:11, 14 Septembrie 2012
va rog sa imi spuneti daca aveti de radiat o ipoteca sau o somatie inscrisa la cartea funciara de executor.
pentru cazul in care aveti o ipoteca, cererea de radiere a ipoteci se va da de catre banca pentru celalalt caz am raspuns mai sus.
daca ipoteca a fost achitata integral atunci nu vad de ce banca nu vrea sa va dea radierea .
Se noteaza inceperea executari silite in baza somatiei din dosar ex..... BEJ .... pentru suma...... Executorul imi spune ca numai are dosarul banca spune ca nu imi elibereaza adeverinta de radiere ca mai este o datorie ne achitata de fosta nevasta la care am fost girant. Pentru nevasta nu sa facut investire in formula executorie. Dosarul pentru care sa facut e achitat de 5 ani.
Faceti o cerere la Cartea Funciara in care solicitati radierea somatiei, si dovediti-le cu actele care probeaza achitarea/recuperarea in intregime a creditului.
Am vb la cartea funciara. Am un prieten din copilalie acolo. Nu se poate fara o adeverinta de la banca sau declaratie notariala. O varianta exista sa dau in judecata banca sau executorul judecatoresc. Si ieri am avut client la apartament da nu vreau sa platesc pentru fosta nevasta.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
mihaigaby, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere somatie de plata din cartea funciara claudiumuntean claudiumuntean am avut o somatie de plata inscrisa in CF de catre executorul judecatoresc, am achitat suma restanta, pentru care s-a inscris somatia, plus cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Inscriere somatie de plata in cartea funciara leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu mihaigaby mihaigaby Daca am un titlu executoriu cu sechestru pe apartament din 19.12.2006 din partea .... care a cesionat creanta si nu au facut nimic pina acuma. Pot sa le cer ... (vezi toată discuția)