avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită inscrisuri in cartea funciara
Discuție deschisă în Executare silită

inscrisuri in cartea funciara

Buna ziua
Am si eu o intrebare:Am avut o datorie la asociatia de locatari pt care am fost dat in judecata,dosarul predat la un executor judecatoresc care a facut o inscriere pe baza dosarului in cauza in CF.Am reusit sa achit datoria,si pana nu de mult am vrut sa fac un credit la banca cand aflu ca acest inscriere n-a fost sters desi datoria a fost achitata.As vrea sa aflu cine trebuia sa cine era obligat sa faca demersuri pt stergera acestui inscris?Executorul judecatoresc al carui onorariu tot eu am platit sau eu trebuia sa fac aceste demersuri de care nici n-am auzit nefiind instiintat de acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:05, 20 Octombrie 2015
Pentru radierea somaţiei de plată din cartea funciară (in cazul in care acesta este cazul dumneavoastra) trebuie sa depuneti la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara urmatoarele acte:
- Cerere tip;
- Adresa emisă de executorul judecătoresc care sa certifice ca datoria a fost achitata integral;
- Dovada achitării integrale a tarifului - 60 lei/operaţiune.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2015
Bogdan Costache, Avocat
RAdierea nu o poate face decât executorul, deoarece el a înscris-o în CF. Adresați-vă executorului sau Asociației și solicitați-le să șteargă de urgență aceastp notare din CF.
Iata ce prevede disp L nr 230/2007
Articolul 51
(1)Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
(2)Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant mihaigaby mihaigaby Acum aproximativ 12-13 ani am fost girant la 2 prietene a fostei neveste si la ea. Am titlu executoriu la o prietena de a ei pe CF. Datoria a fost achitata de ... (vezi toată discuția)
Daune-interese pentru neradierea de catre banci a unei ipoteci mobiliare conform articolului 2.419 din codul civil AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER ART. 2.419 Obligatia de radiere In cel mult 10 zile de la data la care obligatia garantata a fost platita, creditorul ipotecar este obligat sa ceara ... (vezi toată discuția)
Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)