Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Avem un titlu de proprietate pe un teren prin legea 18 in care suntem trecuti eu, fratele meu, doi veri si o matusa. Matusa este decedata, dar unul din veri care este pe titlu deja este copilul ei. Cum se va face departajarea? Trebuie sa mentionez ca terenul a fost al bunicii si noi am facut retrocedare.. nu stiu de ce sunt 5 personae pe titlu, practic bunica a avut 3 copii, un baiat care are 2 copii (eu si fratele), un baiat care are un copil (unul din veri) si o fica care are un copil (celalalt var de pe titlu). in succesiunea facuta ptr bunica nu apare terenul asta pentru ca inca nu ni-l daduse. deci nu stiu cum a facut titlul de proprietate pe 5 personae. Verii nostrii vor sa venim la notar si terenul sa dam o declaratie ca terenul sa se imparta la trei (3 copii a lui bunica) si apoi fiecare treime la cati copii au avut. noi suntem pe titlu deja si nu inteleg de ce trebuie sa mergem la notar. Oricum ceilalti veri spun ca ne dau in judecata si ne oblige sa venim. Cine are dreptate?
Multumesc pentru raspuns anticipat
Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsurile anterioare, un site foarte folositor cu oameni profesionisti.
problema mea este urmatoarea:
doi parinti divortati,minor incredintat mamei, tatal plateste pensie alimentara de 25% din venit. Statutul tatalui s-a schimbat: s-a recasatorit, mai are un copil si este in somaj timp de 6 luni ( pana la 1 Aprilie 2011-ca atat are dreptul la cate asigurari a platit). Tatal locuieste in Anglia, dar are si adresa de domiciliu in Ro. Evident ca somaj ia din Anglia pana la 1 Apr., dupa care nu mai are nici un venit.
A introdus actiune la judecatoria pe raza careia are domiciliul in buletin. Intrebare:Cum se v-a calcula pensia alimentara pentru primul minor? Daca nu mai are nici un venit incepand cu 1 Apr se v-a calcula la salariul minim din Ro? sau din Anglia? Stiu ca v-a fi de 16% dar nu stiu din ce....
Alta problema legat de acest proces care abia a inceput: Se citeaza fosta sotie la adresa cunoscuta(pe care el trimite in continuare pensia de pe vechea decizie) si ea nu se prezinta la termen(e), sau spune ca nu a primit nici o citatie si pur si simplu ignora procesul de reducere(ca nu mai e in folosul ei) ce se intampla atunci? se v-a judeca in lipsa? sau trebuie neaparat sa fie la proces (ea sau un avocat angajat de ea)?
Multumesc foarte mult, deci v-a trebui sa inchei polita obligatorie la expirarea celei pe care o am ca facultativa, si ptr restul care nu acopera polita obligatorie o pot reinnoi pe cea veche (in cazul in care nu sunt inregistrati PAID.
Buna ziua,
le multumesac celor care au raspuns intrebarii mele legate de pensie alimentara.
am auzit mai nou ca a intrat in vigoare o noua lege care te obiga sa fi asigurat daca detii o proprietate( casa, apartament etc).
1. este adevarat?
2. daca da, si eu am o asigurare privata la o companie de asigurari ptr apartament mai trebuie sa o inchei si pe aceasta?
3. daca da, exista un termen pana care care se pot face asigurarile obligatorii si daca nu faci cum te penalizeaza?
Buna ziua, o sa incerc sa fiu la subiect. Sotul meu are un copil din prima casatorie ptr care plateste pensie alimentara conform deciziei(25% din salariu). In Ianuarie asteptam un copil.
1. se poate diminua pensia alimentara pentru primul copil avand in vedere ca v-a exista in intretinere un al 2-lea copil? Daca da , la ce procent?
2. Sotul are sanse sa ramana fara servici
9nu stiu daca poate lua ajutor somaj) atunci cum se v-a calcula pensia alimentara?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.