Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsurile anterioare, un site foarte folositor cu oameni profesionisti.
problema mea este urmatoarea:
doi parinti divortati,minor incredintat mamei, tatal plateste pensie alimentara de 25% din venit. Statutul tatalui s-a schimbat: s-a recasatorit, mai are un copil si este in somaj timp de 6 luni ( pana la 1 Aprilie 2011-ca atat are dreptul la cate asigurari a platit). Tatal locuieste in Anglia, dar are si adresa de domiciliu in Ro. Evident ca somaj ia din Anglia pana la 1 Apr., dupa care nu mai are nici un venit.
A introdus actiune la judecatoria pe raza careia are domiciliul in buletin. Intrebare:Cum se v-a calcula pensia alimentara pentru primul minor? Daca nu mai are nici un venit incepand cu 1 Apr se v-a calcula la salariul minim din Ro? sau din Anglia? Stiu ca v-a fi de 16% dar nu stiu din ce....
Alta problema legat de acest proces care abia a inceput: Se citeaza fosta sotie la adresa cunoscuta(pe care el trimite in continuare pensia de pe vechea decizie) si ea nu se prezinta la termen(e), sau spune ca nu a primit nici o citatie si pur si simplu ignora procesul de reducere(ca nu mai e in folosul ei) ce se intampla atunci? se v-a judeca in lipsa? sau trebuie neaparat sa fie la proces (ea sau un avocat angajat de ea)?
Se va calcula pensia alimentara la venitul minim pe economie din RO, si se va micsora si pentru ca acum tatal are 2 copii minori.
A doua speta: nu este obligatorie prezenta paratei, nici a avocatului ei. Se poate judeca si in lipsa pe baza probelor depuse de reclamant, insa trebuie sa fie indeplinita procedura de citare cu parata.