Buna ziua, o sa incerc sa fiu la subiect. Sotul meu are un copil din prima casatorie ptr care plateste pensie alimentara conform deciziei(25% din salariu). In Ianuarie asteptam un copil.
1. se poate diminua pensia alimentara pentru primul copil avand in vedere ca v-a exista in intretinere un al 2-lea copil? Daca da , la ce procent?
2. Sotul are sanse sa ramana fara servici
9nu stiu daca poate lua ajutor somaj) atunci cum se v-a calcula pensia alimentara?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna ziua,
- diminuarea pensiei alimentare se solicita prin actiune motivata in instanta
- pentru 2 copii, intretinerea se stabileste 1/3 din castigul sau din munca parintelui ( art. 94 codul familiei
in cazul nefericit in care ramane fara servici, calculul se face la salariul minim pe economie
dupa ce veti naste sau dupa ce va ramane fara servici, sotul va putea depune cerere de diminuare pensie. sa ataseze dovezile necesare, cererii
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
avy55
primesc aceeasi pensie alimentara pt copil din 2007! aceasta se mai mareste sau e definitiva? in hotarare spune ca va primi suma de 139 ron pana ce copilul va ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza ?
L.V
Fiind pe rol (in curs) procesul de re-încredinţare minor, mi-a sosit la servici o cerere/informare despre veniturile personale pe ultimele 6 luni (desi nu cu ... (vezi toată discuția)