avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

primesc aceeasi pensie alimentara pt copil din 2007! aceasta se mai mareste sau e definitiva? in hotarare spune ca va primi suma de 139 ron pana ce copilul va inplini 18 ani
Cel mai recent răspuns: luminutza , utilizator 12:28, 15 Ianuarie 2011
Daca aveti dovezi ca fostul sot are venituri mai mari, puteti solicita in instanta majorarea pensiei de intretinere.De la sine pensia nu poate fi marita.
Se poate solicita majorarea pensiei alimentare daca se face dovada ca venitul perintelui care plateste s-a majorat. Daca s-a micsorat poate fi si redusa.
eu trebuie sa aflu ce venit are? nici unde este angajat nu stiu! si actuala sotie asteapta un copil! va afecta recalcularea pensiei alimentare nasterea acelui copil?
daca deschideti actiune de marire a pensiei, da, dvs trebuie sa veniti cu dovezi care sa sustina cerea de majorare.
in cazul unui singur copil pensia poate fi de pana la 25% din venitul parintelui cu obligatie de plata. la cererea lui, motivata de cel de-al 2 -lea copil, pensia se poate diminua pana la maxim 16,5% din venit.
numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marirea pensiei alimentare wyoreal78 wyoreal78 Buna ziua. As dori si eu o lamurire legata de un proces pentru marirea pensiei alimentare. Am un copil cu fosta sotie, caruia ii platesc pensie alimentara in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara... mikare mikare am un minor in intretinere pentru care am primit pensie conform intelegerii intre parti...acum cateva luni, am cerut marirea respectivei ... (vezi toată discuția)
Diminuare pensie alimentara? Liliana41 Liliana41 Buna ziua, o sa incerc sa fiu la subiect. Sotul meu are un copil din prima casatorie ptr care plateste pensie alimentara conform deciziei(25% din salariu). In ... (vezi toată discuția)