avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate alin-petrus

Activitate alin-petrus

Buna ziua,

As dori sa discut o problema foarte importanta pentru mine si am nevoie de consultanta in ceea ce priveste dreptul muncii si ce ma sfatuiti sa fac. In luna aprilie o sa am prima infatisare si sunt relativ disperat daca pot spune,pentru ca fostul angajator solicita o suma deosebit de mare in comparatie cu valoarea cursurilor efective.
Pe scurt , am urmat 2 cursuri de formare profesionala , dintre care doar pentru unul am incheiat un act aditional. In luna ianuarie am demisionat iar acum angajatorul m-a chemat in instanta pentru recuperarea fondurilor banesti investite.
Am nevoie de niste sfaturi si ce sa fac pina la sf.lunii aprilie cand este prima infatisare.
VA multumesc!
Buna ziua,

Am si eu o intrebare.Mama mea are 48 de ani,impliniti in luan spetembrie, ca vechime in munca si ca urmare a procesului intentat unitatii unde isi desfasoara activitatea profesionala,proces castigat,grupa I de munca, ar putea/putea iesi la pensie peste 2ani,adica l;a varsta de 50 de ani, In conditiile adoptarii noii legi a pensiilor se mai incadeaza in aceasta categorie,ca ma gandesc ca trecerea la noua lege ar trebui sa se faca gradual,pana in 2030 din cateam inteles,ca barbatii sa se pensioneze la 65 de ani si femeile la 63 ani.

Astept parerile voastra, Va mu;tumesc!
buna ziua,

As dori si eu detalii/pareri/indrumari- referitoare la actul aditional al carui obiect il constituie formarea profesionala. Problema este urmatoarea:
-in anul 2009,luna septembrie,ziua 10 am semnat un act aditional ca urmare a unor cursuri de formare profesionala care incepeau la data de 14 septembrie 2009,atunci cand intra in vigoare si actul aditional.Cursurile s-au intins pe perioada 14 sept-27 noiembrie 2009,dar cu intreruperi(5zile in sept,5 zile in oct,30 zile in perioada oct-noiembrie).si au fost realizate in fara unitatii cu scoaterea din productie.
ce ma nemultumeste este clauza din contract potrivit careia daca plec din proprie initiativa-demisie,inainte de expirarea termenului de 5 ani,termen care prin contract ma oblig sa raman in firma,trebuie sa achit niste daune morale.