avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act Aditional -CONTRACT DE FORMARE PROFESIONALA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act Aditional -CONTRACT DE FORMARE PROFESIONALA

buna ziua,

As dori si eu detalii/pareri/indrumari- referitoare la actul aditional al carui obiect il constituie formarea profesionala. Problema este urmatoarea:
-in anul 2009,luna septembrie,ziua 10 am semnat un act aditional ca urmare a unor cursuri de formare profesionala care incepeau la data de 14 septembrie 2009,atunci cand intra in vigoare si actul aditional.Cursurile s-au intins pe perioada 14 sept-27 noiembrie 2009,dar cu intreruperi(5zile in sept,5 zile in oct,30 zile in perioada oct-noiembrie).si au fost realizate in fara unitatii cu scoaterea din productie.
ce ma nemultumeste este clauza din contract potrivit careia daca plec din proprie initiativa-demisie,inainte de expirarea termenului de 5 ani,termen care prin contract ma oblig sa raman in firma,trebuie sa achit niste daune morale.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:06, 25 Septembrie 2010
Salariatul care a încheiat act adiţional la contractul individual de muncă prin care a beneficiat de un stagiu de formare profesională mai mare de 60 de zile, cu scoaterea integrală din activitate, este obligaţ să suporte cheltuielile de scolarizare dacă părăseste unitatea din motive imputabile lui înainte de împlinirea de la data absolvirii cursurilor a termenului convenit. Suma este calculata proporţional cu perioada ramasa nelucrată din perioada stabilită conform actului adiţional la contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de scolarizare in cim tiliuta tiliuta buna ziua, asi dori sa stiu in ce situatie ma aflu daca incalc o clauza de scolarizare pe care o am prevazuta in cim :``angajatul dispune de formare ... (vezi toată discuția)
Formarea profecionala si demisia andreeagv andreeagv Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie, am beneficiat de un curs de formare profesioala de 2 zile, in septembrie 2007, pentru care am semnat un act ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala Ice68 Ice68 Buna ziua, Am scolarizat cativa soferi de ctg.B pentru a obtine ctg.C si E, pe banii societatii. In Codul muncii scrie doar ca le pot face un act aditional ... (vezi toată discuția)