avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate Miomic

Activitate Miomic

SPETA: cuplu casatorit, ea traieste in casa parintesca, impreuna cu sotul ei, dar care nu este trecut in spatiu. In aceasta casatorie el nu a venit cu nimic si nu exista bunuri in comun achizitionate in timpul casniciei. Ea este singura la parinti si sotul mai are doi frati cu copii. Ea are proprietati de pe urma parintilor ei, cu titlul de unic mostenitor. INTREBARE: in cazul in care sotia moare inaintea sotului, ce se intampla cu toate bunurile materiale care, in fapt, sunt numai ale defunctei, el neavand nici un fel de contributie nici macar pe perioada casniciei?
Răspuns la discuția autorizatie constructie
doina_manuela a scris:

Poate reflectati si la varianta in care Primaria NU va construia nici o casa....astfel incat dupa numai o luna sa aveti un acoperis deasupra capului...Primaria nu avea obligatia sa va execute aceasta constructie...a facut-o din omenie!
Daca ar fi sa o luam dupa "lege", dv trebuia sa aveti locuinta asigurata, sa obtineti despagubire in bani in urma inundatiilor, apoi sa va scoateti toate autorizatiile, apoi sa construiti! Credeti ca toate acestea durau numai o luna?
Faceti asa cum v-a sfatuit @Kyandra, chiar daca vi se pare "anormal", macar ca un gest de bunavointa fata de gestul Primariei de a va construi casa.

daca nu stiti sa dati un sfat juridic va rog sa va abtineti...nu se face nimic din omenie...ci din banii de taxe si impozite platite si de mine. Asa ca dati-va sfaturi singura. Nici nu stiti cat se fura cu aceste "proiecte de umanitate"...si din taxele dvoastra. Poate atunci cand ramaneti fara casa o sa simtiti cum e...si nu se stie niciodata cand vine timpul.....
Răspuns la discuția m-a inselat angajatorul
freeelis a scris:

ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe acte , potrivit unui Ordin al fostului Ministru al Muncii.

Nu cred ca este vorba de o eroare materiala , ci de o infractiune : fals in inscrisuri sub semnatura privata ... in acest caz, se face plangere penala si nu sesizare la ITM.

de la ITM mi s-a comunicat ca diminuarea timpului de lucru de la 8 ore la 2 ore s-a facut doar prin Decizie semnata doar de angajator si nu exista Act Aditional la contractul initial de munca cu semnatura mea. Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc,
Mioara
Răspuns la discuția m-a inselat angajatorul
angela tatu a scris:

Din pacate lucrurile astea se intampla destul de des. Orice modificare la un contract individual de munca se face in baza unui act aditional. Potrivit dispozitiilor art. 41 alin. (1) C. muncii modificarea contractului individual de munca se poate face numai cu acordul partilor. Inaintea incheierii unui act aditional sau a unei decizii de modificare a contractului de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul cu privire la modificarile ce urmeaza a fi facute.Stimabila colega Justiceman, are dreptate: faceti o notificare catre Inspectoratul Teritorial de Munca in raza caruia a fost inregistrat Contractul dumneavoastra Individual de Munca in care aduceti la cunostinta cele prezentate de dumneavoastra mai sus si cereti o eliberarea a copiei actului dumneavoastra aditional. In cazul in care veti constata ca semnatura dumneavoastra a fost falsificata faceti o revenire la notificarea initiala in care precizati ca pe actul aditional nu se afla semnatura dumneavoastra. ITM va trebuie sa va raspunda la cea de a doua notificare indicandu-va temeiul legal, si va va sfatui cu privire la indreptarea erorii materiale cu privire la inscrisurile sub semnatura privata. Dupa acesti pasi va puteti indrepta in instanta, contra angajatorului dumneavoastra, pentru redobandirea drepturilor dumneavoastra.

O seara buna

Cu stima

Angela Tatu

multumesc frumos pentru raspuns....asa am sa fac!

La revedere,
Mioara
Am fost angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata de 8 ore pe zi. Fara sa mi se aduca la cunostinta pe nici o cale, am fost trecuta de la norma intreaga de 8 ore / zi la 2 ore/zi, fara sa-mi fie afectat venitul fizic, fiind platita la negru. De la casa de pensii am aflat ca s-a diminuata contributia mea la fondul de pensii si intrebarea mea este...care este cadrul legal prin care pot acuza si obliga angajatorul sa-mi vireze la bugetul de stat darile aferente contractului initial de 8 ore pe zi, retroactiv? Nu vreau sa-mi fie afectata nici vechimea in munca si nici pensia.

Va multumesc,
Mioara