avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat...sunt disperata!
Mama mea a beneficiat de materiale de constructie ptr sinistrati in inie 2004 in urma inundatiilor. Insa Primaria orasului s-a decis sa construiasca casa. Bun si facut, intr-o luna casa este gata.La terminare mama mea nu a primit nici un act de la ei.Intrebarea mea este acum, dupa 6 ani, nu primaria orasului trebuie sa-mi de-a Proiectul de Casa si Autorizatia de Constructie? Ei cei care au construit-o?
Acum 2 zile am fost acasa la mama si sa aud ca era in sarcina noastra sa avem Proiect de Casa si Autorizatie de Constructie. Va rog sa ma ajutati cu un sfat

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Miomic , utilizator 21:02, 3 Octombrie 2010
Discutati cu cei de la Consiliul Local.
avocat Cristina Popescu
Am depus cerere scrisa ieri, 19 august , pentru eliberarea documentatiei care sta la baza construirii acestei case si azi, mama mea a primit o amenintare verbala ca, daca nu-si retrage cererea scrisa ii va demola casa. E posibil asa ceva?
asteptati termenul legal de 30 de zile in care trebuie sa va raspunda. nu e legal sa fie mama dvs amenintata. insa dvs nu trebuie sa cedati presiunilor lor. daca nu va raspund in termenul legal ii dati in judecata si sunt obligati sa va raspunda.
athe a scris:

asteptati termenul legal de 30 de zile in care trebuie sa va raspunda. nu e legal sa fie mama dvs amenintata. insa dvs nu trebuie sa cedati presiunilor lor. daca nu va raspund in termenul legal ii dati in judecata si sunt obligati sa va raspunda.

Buna seara,

Au trecut cele 30 de zile si inca n-am primit nimic de la Primarie. Pot acuza functionarul public de abuz in serviciu sau de rea-credinta? In baza carui articol si litera de lege pot face asta? Credeti ca as putea sa-i fortez si altfel? Poate o noua cerere cu referire la abuz in serviciu poate-i face mai receptivi oare? Procesele cu primaria cred ca sunt de lunga durata, daca nu reusim altfel, mergem si-n instanta pentru a ne apara drepturile. E uimitor cum trateaza primaria cetateanul de rand.

O seara buna,
Maria
Legea 50/1991 spune ca proprietarul terenului are obligatia sa obtina certificatul de urbanism, autorizatia de constructie si sa intocmeasca proiectul casei, prin intermediul unui arhitect autorizat. Primaria doar a suportat, in locul dvs., cheltuilelile cu constructia casei, insa sarcina obtinerii actelor va revine dvs, in conditiile legii.

Alte discuții în legătură

Primaria construieste la sinistrati fara autorizatie de constructie? Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in aceasta problema... Mama mea a beneficiat de materiale de constructii in urma inundatiilor din 2004, insa Primaria ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de constructie alex voiculescu alex voiculescu buna ziua am si eu o problema.am construit o locuinta la un metru de limita de proprietate si cei de la primarie nu pot sau nu vor sa mi elibereze autorizatia ... (vezi toată discuția)
Bună seara! ma confrunt cu următoarea problema mai mult decat ... Ronix Ronix Bună seara! Ma confrunt cu următoarea problema mai mult decat bizara! În anul 2021 am obținut o Autorizație de construcție a unei case conform unui ... (vezi toată discuția)