avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie constructie

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat...sunt disperata!
Mama mea a beneficiat de materiale de constructie ptr sinistrati in inie 2004 in urma inundatiilor. Insa Primaria orasului s-a decis sa construiasca casa. Bun si facut, intr-o luna casa este gata.La terminare mama mea nu a primit nici un act de la ei.Intrebarea mea este acum, dupa 6 ani, nu primaria orasului trebuie sa-mi de-a Proiectul de Casa si Autorizatia de Constructie? Ei cei care au construit-o?
Acum 2 zile am fost acasa la mama si sa aud ca era in sarcina noastra sa avem Proiect de Casa si Autorizatie de Constructie. Va rog sa ma ajutati cu un sfat

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Miomic , utilizator 21:02, 3 Octombrie 2010
Kyandra a scris:

Legea 50/1991 spune ca proprietarul terenului are obligatia sa obtina certificatul de urbanism, autorizatia de constructie si sa intocmeasca proiectul casei, prin intermediul unui arhitect autorizat. Primaria doar a suportat, in locul dvs., cheltuilelile cu constructia casei, insa sarcina obtinerii actelor va revine dvs, in conditiile legii.

si de ce nu s-a comunicat scris timp de 6 ani? asta e profesionalismul functionarilor publici sau asteapta spaga si acum? Tot abuz in serviciu sau rea-credinta este din partea lor.
Ideea era ca primaria nu trebuia sa se apuce de lucrari pana nu existau autorizatile...daca e sa o luam ca "la lege"...Dupa atata vreme, tot ce aveti de facut este "intrarea in legalitate" conform Ordinului 839/2009 (Normele metodologice de aplicare a legii 50/1991): va trebuie un referat privind respectarea normelor de rezistenta a structurii, intocmit de un inginer constructor si un referat privind respectarea normelor de securitate la incendiu (intocmit de cei de la Pompieri). In baza lor, alaturi de actul de proprietate al terenului, primaria va emite autorizatia de constructie (nu va mai trebuie intreg proiectul) si nu au voie sa va amendeze.
Succes!
Kyandra a scris:

Ideea era ca primaria nu trebuia sa se apuce de lucrari pana nu existau autorizatile...daca e sa o luam ca "la lege"...Dupa atata vreme, tot ce aveti de facut este "intrarea in legalitate" conform Ordinului 839/2009 (Normele metodologice de aplicare a legii 50/1991): va trebuie un referat privind respectarea normelor de rezistenta a structurii, intocmit de un inginer constructor si un referat privind respectarea normelor de securitate la incendiu (intocmit de cei de la Pompieri). In baza lor, alaturi de actul de proprietate al terenului, primaria va emite autorizatia de constructie (nu va mai trebuie intreg proiectul) si nu au voie sa va amendeze.
Succes!

Eu sa intru in legalitate? Pai eu am construit ilegal, fara documentatie necesara, hotarare primarie etc etc? Alta e idea...vreau sa-i dau in judecata pentru toate daunele, nu asa se face treaba oficiala. Casa e neinregistrata la adm financiara, nu e pusa pe rol....de ce oare? Asa-si face treaba Primaria? De 6 ani ma tot plimba pe drumuri si nu vor sa-mi dea dosarul, spunandu-mi sa plec acasa linistita, ca daca stiu ei...e totul in regula! Frumos nu?!

Si nu inteleg ce atata refuz al cererii mele de a avea dosarul complet al casei( certificat de urbanism, autorizatie contrstie, receptie finala lucrari etc etc) .Si de ce nu au voie sa ma amendeze? S-a prescris termenul? Asta ar fi culmea tocmai Primaria sa ma amendeze...pai ce am construit eu ilegal?

Poate cineva sa ma ajute cu un sfat legal, cadru de lege, art si litera sa pot da in judecata primaria ?

Multumesc frumos,
Maria

Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
Maria20101974, utilizator
Poate reflectati si la varianta in care Primaria NU va construia nici o casa....astfel incat dupa numai o luna sa aveti un acoperis deasupra capului...Primaria nu avea obligatia sa va execute aceasta constructie...a facut-o din omenie!
Daca ar fi sa o luam dupa "lege", dv trebuia sa aveti locuinta asigurata, sa obtineti despagubire in bani in urma inundatiilor, apoi sa va scoateti toate autorizatiile, apoi sa construiti! Credeti ca toate acestea durau numai o luna?
Faceti asa cum v-a sfatuit @Kyandra, chiar daca vi se pare "anormal", macar ca un gest de bunavointa fata de gestul Primariei de a va construi casa.
doina_manuela a scris:

Poate reflectati si la varianta in care Primaria NU va construia nici o casa....astfel incat dupa numai o luna sa aveti un acoperis deasupra capului...Primaria nu avea obligatia sa va execute aceasta constructie...a facut-o din omenie!
Daca ar fi sa o luam dupa "lege", dv trebuia sa aveti locuinta asigurata, sa obtineti despagubire in bani in urma inundatiilor, apoi sa va scoateti toate autorizatiile, apoi sa construiti! Credeti ca toate acestea durau numai o luna?
Faceti asa cum v-a sfatuit @Kyandra, chiar daca vi se pare "anormal", macar ca un gest de bunavointa fata de gestul Primariei de a va construi casa.

daca nu stiti sa dati un sfat juridic va rog sa va abtineti...nu se face nimic din omenie...ci din banii de taxe si impozite platite si de mine. Asa ca dati-va sfaturi singura. Nici nu stiti cat se fura cu aceste "proiecte de umanitate"...si din taxele dvoastra. Poate atunci cand ramaneti fara casa o sa simtiti cum e...si nu se stie niciodata cand vine timpul.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria construieste la sinistrati fara autorizatie de constructie? Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in aceasta problema... Mama mea a beneficiat de materiale de constructii in urma inundatiilor din 2004, insa Primaria ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de constructie alex voiculescu alex voiculescu buna ziua am si eu o problema.am construit o locuinta la un metru de limita de proprietate si cei de la primarie nu pot sau nu vor sa mi elibereze autorizatia ... (vezi toată discuția)
Bună seara! ma confrunt cu următoarea problema mai mult decat ... Ronix Ronix Bună seara! Ma confrunt cu următoarea problema mai mult decat bizara! În anul 2021 am obținut o Autorizație de construcție a unei case conform unui ... (vezi toată discuția)