avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Activitate ana antonia

Activitate ana antonia

Mulțumesc frumos!

Îmi puteți spune dacă pentru terenul intravilan care este compus din 5 parcele este nevoie de cadastru pentru fiecare parcela?
Bună ziua,

Am rugamintea sa-mi spuniti daca se mai poate incheia o succesiune la notar la 1 an și jumătate de la deces? Ce costuri ar presupune aceasta cu aproximație pentru teren intravilan 5 000 mp, casa și 250 mp teren intravilan?

Multumesc
Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc mult pentru raspunsuri, mi-au fost de folos, am luat certificatul de mostenitor emis dupa dezbaterea din 1983. Pentru dezbaterea succesiuni actuale prin tribunal, inteleg ca trebuie platita taxa judiciara. Pot solicita reducerea acestei taxe la 50% tinand cont ca veniturile parintilor mei sunt sub 600 lei lunar pe membru de familie?

Multumesc
Discuție Succesiune
Bună ziua,
Am rugămintea sa mă ajutați cu câteva lămuriri privind succesiunea după bunicul meu. Are un teren agricol extravilan și o casa cu teren și vie. Moștenitori sunt mama și 6 nepoti (copii fraților ei). În 1983 s-a dezbătut succesiunea după bunica, succesiune în care trei dintre frați au cedat în favoarea celui de al patru-lea (acesta a decedat si au rămas 3 copii). Înțelegerea la notar nu a fost posibila și am inteles ca trebuie acționat în instanta. Unde putem solicita o copie a succesiuni din 1983? Atunci, succesiunea includea terenul agricol extravilan sau era doar casa cu terenul intravilan? Cum ar fi mai bine sa procedeze mama mea?

Mulțumesc anticipat!
Buna ziua,

Am rugamintea de a ma ajuta cu cateva lamuriri privind urmatoarea situatie.
Sotul meu impreuna cu cei doi frati in urma sucsesiuni incheiate anul trecut dupa moartea mamei lui a obtinut un certificate de mostenitor mostenind 1/3 din casa, teren intravilan si teren extravilan. Anul acesta, vrea ca noi sa incepem demersurile pentru a construi o casa pe terenul intravilan mostenit de el. Mentionez ca nu avem copii impreuna, eu am o fica din alta casatorie, iar frati lui au fiecare cate un copil. Intrebarea mea este: cum ar trebui sa procedez mai bine si daca fata mea ar avea drept de mostenire pentru ceea ce construim noi aici?

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Pensie anticipata partiala
Multumesc frumos,
Am citit in lege, dar speram sa existe ceva, o posibilitate pentru a iesi la pensie mai devreme.:(
Buna seara,

Am o mare rugaminte la dumneavoastra, privind pensia anticipata. Va rog sa ma lamuriti in legatura cu pensia penalizata, cand si cum se poate beneficia de aceasta. Sora mea nascuta in 05.01.1960, are 30 de ani de munca, dintre care 22 de ani 1 luna si 10 zile in grupa II deci un stagiu de cotizare realizat de 36 ani 5 luni si 9 zile si vrea sa stie daca poate beneficia de pensie anticipata sau penalizata, cu cat la % este penalizata pensia respectiva si cand poate beneficia de aceasta.

Va multumesc.

Buna ziua,

Va rog, daca ma puteti ajuta intr-o problema.
O persoana internata intr-un spital de stat trebuie sa faca dovada ca a platit asigurarea de sanatate. Persoana respectiva a fost angajata pana la data de 01.07.2012, are adeverinta de la locul de munca caci contributia la FSAS a fost platita pana la data mentionata.
Acum am inteles ca poate sa-si platesca singur asigurarea la valoarea salariului minim(39 ron), dar problema este ca intre timp si-a schimbat domiciliul (dintr-un judet in altul) si implicit buletinul de identitate. El este internat in Jud Teleorman, unde a fost si angajat iar acum are domiciliul in jud. Arges. Dupa modificarea domiciliului contributia ar trebui platita la CASS Arges. Poate plati direct contributia sau trebuie sa merga la casa de asigurari de sanatate Arges,sa inchei contract cu acestia sau cum se procedeaza?

multumesc
Răspuns la discuția stat de plata-salariati
multumesc pentru raspuns chiar m-am speriat , am crezut ca nu am inteles eu bine si trebuie totusi transmis prin revisal cumva.
buna ziua,

Imi puteti spune si mie daca statele de plata se depun online la ITM, care sunt termenele si cum se procedeaza.
multumesc