avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Buna ziua,

Am rugamintea de a ma ajuta cu cateva lamuriri privind urmatoarea situatie.
Sotul meu impreuna cu cei doi frati in urma sucsesiuni incheiate anul trecut dupa moartea mamei lui a obtinut un certificate de mostenitor mostenind 1/3 din casa, teren intravilan si teren extravilan. Anul acesta, vrea ca noi sa incepem demersurile pentru a construi o casa pe terenul intravilan mostenit de el. Mentionez ca nu avem copii impreuna, eu am o fica din alta casatorie, iar frati lui au fiecare cate un copil. Intrebarea mea este: cum ar trebui sa procedez mai bine si daca fata mea ar avea drept de mostenire pentru ceea ce construim noi aici?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:07, 23 Aprilie 2015
eu v-as sugera sa faceti iesirea din indiviziune si intabularea. ulterior puteti s afaceti si demersurile pt edificarea constructiei , la care binenteles ca fiica dvs va avea drept succesoral, insa doar in ceea ce priveste jum dvs din imobilul respectiv.
pe sotul dvs nu -l va mosteni exceptand situatia in care fiica dvs ar fi fost adoptata de catre sotul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor Luca Dorina Luca Dorina Buna seara, Am o mare nedumerire de ordin juridic. Pe scurt, in urma decesului bunicilor a ramas o mostenire ce consta intr-o suprafata de teren extravilan ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren de la mostenitori in indiviziune LaurentiuSD LaurentiuSD Buna ziua. Doresc sa cumpar o parte dintr-un teren ce se afla in proprietatea a doi mostenitori in indiviziune. Nu exista alte acte pe teren in afara ... (vezi toată discuția)
Despre dobandirea dreptului de proprietate ContSters193635 ContSters193635 Buna seara, Proprietatea socrilor mei, dintre care numai soacra este in viata, compusa din teren si casa, este detinuta in baza unui certificat de mostenitor ... (vezi toată discuția)