Buna ziua. Anterior divizarii s-a incheiat contractul de vanzare cumparare sub semnatura privata. Atat societatea noastra cat si societatea X am considerat ca acel contract este suficient. Nu ne-am pus semne de intrebare deoarece nici primaria si nici finantele nu au avut niciodata nimic de spus. Problema a aparut in momentul in care societatea noastra a gasit cumparator. La cadastru casa si terenul sunt pe numele societatii X care nu mai exista in urma divizarii.
Am incercat sa facem la notar actul de vanzare cumparare, dar nu se poate. Societatea X1( cea care a preluat toate bunurile in urma divizarii) nu poate vinde ceva ce nu are, iar societatea X nu poate vinde pentru ca nu mai exista.
Multumesc
Buna ziua. Societatea la care lucreaz a achizitionat in 2003 in leasing un imobil cu teren . In mai 2006 dupa ce s-a achitat ultima rata s-a incheiat un contract de vanzare cumparare sub semnatura privata.
In august 2006 societatea X de la care am cumparat bunul s-a dizivat in 2 societati X1 si X2. In planul lor de divizare nu mai aparea imobilul sus mentionat, deoarece in baza contractului incheiat intre societatile noastre societatea X l-au scos din patrimoniu.
Noi, cumparatorii nu am stiut (cum de altfel nici ei) ca trebuia sa mergem cu acest contract la notariat.
Societatea noastra a gasit un cumparator pentru imobil si terenul aferent, dar cand am ajuns la notar, atunci am constatat ca , contractul incheiat sub semnatura privata trebuia sa treaca si pe la notar( din cauza terenului).
Am vrut sa facem asta acum, dar imobilul este inregistrat la cadastru pe numele societatii X, iar noi ar trebui sa incheiem contractul la notar cu societatea X1.
Cadastru este de acord sa schimbe proprietarul X cu X1, cu conditia achitarii unui procent calculat la toata valoarea planului de divizare.
Suntem in CEATA totala. Va rog sa ma ajutati cu o solutie. Multumesc
P.S.De la momentul achizitionarii, imobilul a fost inregistrat pe numele societatii noastre, platim impozit, ni se elibereaza certificat....
In 2004 m-am inscris la masa credala in calitate de creditor chirografar. Au fost procese peste procese. Sumele incasate din bunurile vandute s-au dus catre lichidator si catre stat. Noi chirografarii nu am incasat nimic. Societatea a fost radiata conform hotararii judecatoresti. Am intrat in posesia hotararii judecatoresti definitiva si irevocabila.Daca tot nu am reusit sa ne recuperam nimic, cum putem recupera macar TVA-ul de la stat, conform carei legi? Multumesc
Buna ziua. Administratorul frmei a imprumutat firma cu o suma importanta de bani. Firma nu-i poate returna suma din cauza ca nu dispune de lichiditati, dar contractele de imprumut au expirat, iar administratorul doreste banii.
Putem sa-i dam in contrapartida un imobil proprietatea firmei.
Daca da, cum?
Multumesc
Buna ziua.
Am aflat astazi de acest ordin 2491/2010. Suntem obligati sa ne inregistram daca activitatea de baza nu este comercializarea de produse energetice????
Comercializam aceste produse sporadic.
Multmesc
Sunt asociat intr-o firma cu un procent de 3%. Nu am luat dividente niciodata si nici nu m-am ocipat vreodata de firma respectiva.
Firmei i s-a deschis procedura insolventei din 2009. In toate documentele depuse la dosar de lichidator este trecut doar administratorul.
Pe 4 mai 2011 instanta dispune inchiderea procedurii falimentului si radierea debitorului, motiv pentru care este radiata la ORC in 07.07.2011.
AVAS parte in proces, face recurs in care solicita casarea sentintei civile date, continuarea procedurii insolventei si atragerea raspunderii fostilor administratori.
In recursul atasat citatiei care a ajuns la sediul firmei, solicita rraspunderea fostilor administratori, numindu-ma si pe mine administrator in conditiile in care eu nu am fost decat actionar cu 3%.
E posibil asa ceva?????
Ce trebuie sa fac????
De fostul sot am divortat in 2003, deci termenul a trecut.
Mai am 2 frati, care sunt de acord cu donatia, dar nu se stie niciodata cum se schimba omul!
As putea incepand cu 01.10.2011 sa fac un act de partaj cu actualul sot pentru casa in discutie(bineneteles dupa ce facem actul de v-c)?