avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate Lotus_7

Activitate Lotus_7

buna ziua,
inainte de a intra in concediul ptr cresterea si ingrijirea copilului am fost incadrata cu un anumit salariu pe cartea de munca; am revenit, am solicitat prin cerere ,incetarea suspendarii activitatii cu data de 02.08.12 si a doua zi am " primit " spre semnare actul aditional de modificare a salariului ( bineinteles mai mic ). Intrebarea mea este daca s-a incalcat legea prin aceasta modificare atat de repede ? exista o perioada stabilita prin lege prin care sa nu se poata face acest lucru ?
Multumesc anticipat !
multumesc ptr. sfat !
Catre cine trebuie intocmita aceasta cerere sau oare exista posibilitatea sa platesc eu expertiza ?!!
In urma unui proces pierdut impotriva IPJ Galati , in anul 2008 ,depasire pe dubla linie continuua , mi-a fost suspendat carnetul pe termen de 60 zile. Mentionez ca locuiesc in alt oras si la acel moment imiangajasem un av.in Galati, avocat care nu mi-a adus la cunostinta hotararea jud. in urma careia pierdusem procesul si la jud. si la tribunal .Procesul s-a terminat in noi. 2008 si in martie 2010 s-a trimis de la IPJ GALATI o recomandata prin care eram instiintat ca am permisul suspendat in perioada martie -mai 2010 , recomandata care la posta figureaza cum ca am primit-o , dar semnatura nu imi apartine .In aprilie 2010 am fost sanctionat in loc. Banesti jud.Prahova ptr.centura , la 2 luni dupa aceea am fost citat de politia respectiva si mi s-a adus la cunostina sa ma prezint cu CI si permisul de conducere . Atunci am aflat ca pierdusem procesul si imi fusese suspendat permisul .Am dat nenumarate declaratii , dar agentul care instrumenta cazul nu mi-a retinut permisul la acel moment.Pe 25 martie 2011 am fost sanctionat la Predeal ( trecusera 10 luni de cand cei de la Banesti "anchetau" cazul ),politia Predeal i-au sesizat pe cei de la Banesti privitor la retinerea permisului , fapt in urma caruia pe data 01.04.11 am fost chemat la pol.Banesti ptr. a mai da o declaratie , dar de fapt mi s-a retinut carnetul - fara o instiintare oficiala . La scurt timp familia mea a dat specimene de semnatura in vederea efectuarii expertizei grafologice . Pe data de 5.04.11 am mai gasit o scrisoare in cutia postala , de la IPJ PRAHOVA, tot o recomandata , ptr.care nu semnase nimeni. Am mers la posta si am facut o sesizare , in urma careia am primit in scris de la dirigintele postei scuzele de rigoare si ca factorul postal va fi sanctionat - deci a doua oara ! Ce pot face sa urgentez expertiza grafologica siimplicit dosarul , deja dosarul are un an de zile , eu stau acasa de aproape 3 luni ,sunt sofer profesionist si risc sa-mi pierd locul de munca ?
Multumesc ptr.promptitudine !

Este posibila intocmirea unui ctr. de v-c. in care sa se stipuleaza ca si clauza , neputinta cumparatorilor de a vinde imobilul pana la moartea parintilor in speta vanzatorii,fara a se apela la clauza cu uzufruct ?
Notarul unde urmeaza a se intocmi actele a dat de inteles sau "a vrut sa dea" ca nu se poate incheia un simplu ctr de vanzare cumparare intre parinti si copil...motivul : "o vanzare mascata " este adevarat ?
Ma puteti ajuta va rog cu cateva raspunsuri !?!
Parintii sotului meu detin in proprietate 2 imobile in aceeasi curte , in unul din ele locuim noi . Au luat decizia sa ne vanda imobilul in care locuim cu o parte din terenul curtii, prin intocmirea unui ctr.de v-c cu uzufruct viager .
1.Actul poate fi atacat de fratii sotului dupa ce acestia nu vor mai fi ?
2.Dreptul de uzufruct poate fi instrainat sau mostenit ?
3.Se poate incheia un simplu ctr.de vanzare-cumparare intre parintii si copil fara a fi nevoie de aceasta clauza ?

Multumesc anticipat !