avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate pui01

Activitate pui01

Buna ziua,

Am fost numita in functia de director adjunct interimar la o institutie de stat. La scurt timp am primit o decizie din partea directorului general, pe care inca nu am semnat-o, in care se stipuleaza ca directorul general are "calitatea de ordonator de credite
care are obligatia de a angaja si utiliza creditele bugetare in limita prevederilor si potrivit destinatiilor aprobate", de asemenea tot acesta "semneaza documentele care implica obligatii de a angaja si utiliza creditele bugetare in limita prevederilor potrivit destinatiilor aprobate (documente de licitatii, referate de necesitate, contracte )", in tot acest timp directorul adj. trebuie sa semneze "documentele care implica plata in urma angajarii, lichidarii, ordonantarii, ordine de plata, dispozitii de plata, file CEC". In lipsa directorului adj semneaza directorul general.

Trebuie sa precizez ca nu sunt economist de profesie, motiv pentru care va cer sprijinul sa imi spuneti daca aceasta decizie este una corecta si legala.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Lideri de sindicat
Sa inteleg ca nu poate fi disponibilizat de la institutia la care face cumul?
Răspuns la discuția Lideri de sindicat
Cultura, iar la aceasta data are 2 norme intregi
Răspuns la discuția Lideri de sindicat
Repet, liderul de sindicat despre care vorbesc are cartea de munca la o institutie si face cumul la o alta. In aceste conditii beneficiaza de protectie pentru toate locurile de munca?
Răspuns la discuția Lideri de sindicat
In aceste conditii liderul de sindicat respectiv, chiar daca are mai multe norme de munca nu poate fi disponibilizat de la una dintre institutii? In timp ce colegii lui de munca, chiar daca au un singur venit, trebuie sa fie disponibilizati?
E normal sa protejeze legea asa ceva?
Buna ziua

Daca un lider de sindicat, care reprezinta o structura la mai multe institutii ale statului, are cumul de functii la una dintre unitati, poate fi supus disponibilizarilor conform OUG 63?
Buna seara

Ce se intampla in cazul membrilor de sindicat care detin functii de secretar sau vicepresedinte? Sunt protejati de lege? Pot sau sa fie disponibilizati?

O a doua intrebare este legata de promovare si organizare de concursuri pe post la bugetarii contractuali. Aici ma refer la un post de jurist , de director adj. sau contabil sef. Pot fi facute promovarile?

O angajata, in post de conducere, care anunta ca este insarcinata poate sa fie disponibilizata avand la baza OUG 63?

Multumesc!