avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicarea OUG 63/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicarea OUG 63/2010

Buna seara

Ce se intampla in cazul membrilor de sindicat care detin functii de secretar sau vicepresedinte? Sunt protejati de lege? Pot sau sa fie disponibilizati?

O a doua intrebare este legata de promovare si organizare de concursuri pe post la bugetarii contractuali. Aici ma refer la un post de jurist , de director adj. sau contabil sef. Pot fi facute promovarile?

O angajata, in post de conducere, care anunta ca este insarcinata poate sa fie disponibilizata avand la baza OUG 63?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:33, 29 Septembrie 2010
Poate nu-mi aduc eu aminte bine, dar in Codul Muncii scrie pe undeva ca salariatele care si-au anuntat angajatorul ca sunt gravide nu pot fi disponibilizate, ca doar institutia publica nu este reorganizata judiciar si nici in faliment (art. 60 din Codul Muncii).
Nu se pot face promovari pe postul de jurist, conform legii. El se ocupa doar prin concurs. Daca respectiva institutie si-a redactat acel regulament de organizare si desfasurare a concursurilor de recrutare/examenelor de promovare, pentru personalul contractual, iar acesta indeplineste conditiile legale pentru promovare, se poate trece la treaba:)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in functia de sef serviciu filozoful filozoful Unde se desfasoara concursul de -promovare-in functia de sef serviciu ? La sediul primariei , la sediul ANFP sau la Consiliile Judetene ? (vezi toată discuția)
Buna! avand in vedere aparitia noului regulament privind angajarea ... vilceleanu_aura vilceleanu_aura buna! Avand in vedere aparitia noului regulament privind angajarea si promovarea personalului contractial din sectorul bugetar HG1336/2022 prin care a ... (vezi toată discuția)
Scoatere posturi la concurs-bugetari mariateodoru mariateodoru imi poate cineva spune care este procedura scoaterii posturilor la concurs pentru institutiile bugetare. adica : daca este legal pina la 31 dec. a.c. care sunt ... (vezi toată discuția)