avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Activitate Birdean

Activitate Birdean

Unui elev de clasa a VII-a, care urma să ia locul I, i-a fost scăzută nota la purtare cu un punct, în ultima zi de şcoală, în ziua premierii. Atunci a avut loc şedinţa consiliului profesoral, iar motivul scăderii notei a fost "abateri disciplinare", că i-ar fi fost făcută mustrare în faţa clasei în decursul semestrului II. Media i-a fost încheiată cu 10, apoi a fost tăiat 10 şi trecut 9. Atunci, în ultima zi de şcoală. ªedinţe cu părinţii nu au existat în tot cursul anului şcolar. Ca părinte sunt indignat, consider că este o nedreptate şi un abuz. Aş vrea să ştiu cum este interpretată fraza " Mustrare în faţa clasei şi/sau în faţa consiliului clasei/ consiliului profesoral". E mustrare în faţa clasei şi a consiliului profesoral, sau poate fi doar una din cele 3 ? E interpretativă fraza, care este din articolul 120 Regulament din 2005 de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar. Vă rog pe cei care sunteţi cu " legea în mână" şi ştiţi să interpretaţi fraza, să îmi răspundeţi. Ca să nu mai spun că şcoala nu are un regulament de ordine interioară, sau o procedură a scăderii notei la purtare.
Răspuns la discuția Mostenire teren extravilan
Da . As iesi din indiviziune, dar problema e ca 3 din cei 5 de pe titlu, vor mai mult decat li se cuvine. Singura cale este instanta ...cred.
E o problemă, dacă nu se face succesiunea la un teren extravilan? dacă rămâne decedatul cu numele său ca proprietar, iar impozitele sunt platite de către moştenitori, dar fără ca să se facă moştenirea la notariat.? Nu ne înţelegem, o parte din cei de pe titlul de proprietate, vor acum, mai mult decât li se cuvine, deşi terenul se foloseşte normal, aşa cum se cuvine fiecăruia. La un moment dat, se va face prin partaj cu hotarâre judecătorească, dar poate să stea aşa, fără ca să se facă moştenirea? Dacă da, cât timp?
Pe un titlu de proprietate - teren agricol extravilan, sunt 5 mostenitori la un autor. Dar, nu fiecaruia i se cuvine egal aceeasi suprafata. Pentru ca intre autor si mostenitorii de pe titlu, mai exista bunici si parinti si nu li se cuvin parti egale celor 5 mostenitori. Adica dupa autorul de pe titlu ar fi 3 mostenitori, dupa care vin la fiecare dintre cei trei, odata unul, odata trei si inca o data unul. Cei trei frati au pretentia, la parti egale cu ceilalti doi , dar lor de fapt li se cuvine doar o parte la toti trei impreuna. titlul il detine unul dintre cei trei frati si refuza ca sa-l dea celui care este unul, pentru a incepe un proces de succesiune. Ce se poate face? daca refuza sa dea titlul, ce pot face ceilalti? Iar cei trei frati sustin ca terenul trebuie impartit in parti egale, ceea ce nu e corect. Chiar daca unul dintre cei care sunt singuri ar vrea sa deschida un proces, nu poate s-o faca pentru ca nu are titlul in original. ce ar fi de facut???sau ce ar trebui facut? nu stiu daca am fost suficient de explicit....
Care este baza legala pentru cheltuielile de protocol in administratia publica locala? la primarii de exemplu, pentru a putea cumpara pentru diverse delegatii, apa, sucuri, etc., sau in cadrul unor actiuni culturale?
As dori un model - fisa de evaluare pentru personalul contractual si functionari publici din primarii. De unde as putea descarca un model?
Este legal ca printr-un contract de voluntariat cu o primarie de comuna, un sofer persoana fizica, care este si angajat la o fundatie, sa presteze servicii de transport cu microbusul scolar, pe care apare primaria proprietar? transportul copiilor se desfasoara intre comuna si oras, dus intors zilnic, iar copiii transportati sunt clasele IX - X.
Sunt angajata contractual referent I la o primarie de comuna. Am absolvit Facultatea de Administratie Publica, Babes Bolyai din Cluj in acest an. Am o vechime in munca de 28 de ani, din care 20 in administratia publica. Atributiile mele din fisa postului, sunt la compartimentul cultura. Biblioteca comunala si tot ce tine de cultura, dar mai indeplinesc si alte sarcini in cadrul primariei. Am impresia ca primarul si secretarul nu prea stiu ce sa faca, ca eu sa beneficiez de studiile absolvite. Ce se poate face? Ce trebuie facut? In baza noii legi cadru se poate face ceva? sau in baza carei legi se poate face ceva? Se poate transforma postul in bibliotecar? e mai bine? Ca de fapt 14 ani am fost bibliotecar. Sunt derutata. Ce ar fi mai bine de facut si ce ati face daca ati fi dv in cauza?
Sau se poate transforma postul in fuctionar public daca in fisa postului sunt si atributii de relatii publice sau relatii cu publicul?Ca de fapt fac si acest lucru .
Este necesară o adresa oficiala de la şcoli, catre primării pentru intocmirea anchetei sociale care se cere la dosarul copilului care solicita " Bani de liceu" ?
Buna ziua. Sunt angajat contractual la o primarie de comuna, ca referent I, cu atributii de bibliotecar si tot ce tine de cultura in general. Dar nu sunt angajata nici bibliotecar si nici referent cultural, sunt referent I, desi le fac din plin pe amandoua si chiar si altele. Am absolvit in acest an facultatea de administratie publica Babes Bolyai din Cluj. Pot beneficia de licenta pe care o detin sau nu? se poate transforma postul, sau ce se poate face? (Sunt angajata in administratia publica de 20 de ani).
multumesc.