avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate Gugiu Alina Claudia

Activitate Gugiu Alina Claudia

Bună ziua, mă aflu într-o situație mai dificila, am avut o căsnicie cu M.M., avem împreună doi băieți unul de 14 ani și unul 9 ani, căsătoriți legitim suntem din 2019. Eu am fost plecat în Germania la lucru timp de 3,5 ani, după care am hotărât să îmi duc și familia,pe copii i-am înscris la școală acolo,ei i-am găsit serviciu,am locuit împreună 1 an după care ea a decis că vrea să divorțăm, după multe insistențe de împăcare, ea tot la decizia ei a rămas așa că eu am plecat în țară și ea a zis că merge cu procedurile mai departe. Nici la ora actuală eu nu am o decizie sau un răspuns concret din partea ei. De mai bine de 1 an nu îmi dă voie să țin legătura cu copii. După cele menționate mai sus aș dori să știu dacă pot intenta eu divorț sau sa știu ce este de făcut. Mulțumesc!
Distanta este de 300 de km.

gi-jane2 a scris:

Daca mutarea dvs impiedica exercitarea autoritatii parintesti de catre celalalt părinte, neputand respecta nici programul stabilit de instanta si pt ca nu exista înțelegere intre parinti in privinta mutarii, va veti adresa instantei sa cereti schimbarea domiciliului cu dvs in cutare judet si stabilirea altui program de relatii cu copilul .
Daca distanta e mica si tatal isi poate vizita copilul , nu aveti nevoie de acordul lui pt mutare.

Bună ziua, sunt mama unei fetițe de 9 ani,acum 7 ani eu și tatăl fetiței ne-am separat, custodia este comuna cu domiciliu la mine și cu drept de vizita pentru tată, eu acum vreau să mă mut in alt județ împreună cu fetița,iar tatăl nu este de acord și o învață și pe fetiță să refuze sa vina cu mine ,și să rămână cu e. Ce trebuie sa fac? Cum să procedez?
Răspuns la discuția Testare covid permisa sau nu?
Mulţumesc pentru răspuns!
Răspuns la discuția Testare covid permisa sau nu?
Mulţumesc pentru răspuns!
Bună ziua, as vrea să întreb daca eu și tatăl copilului suntem despărțiții, el fără acordul meu poate să facă teste si vaccinuri ( covid sau de altă natură) copilului?
Specific ca avem tutelă comună, dar încredințat mie spre creștere și educare, cu domiciliul la mine,
As dori sa va adresez încă o întrebare. Se poate restabili pensia de întreținere copil,dacă tatăl este bolnav(adică sa fie micșorată? , deși el merge la serviciu și are Salar lunar.

Mulțumesc mult pentru răspuns!!
Bună! Sunt o mama a unei fetite de 5ani, sunt despărțită de tatăl acesteia de 3ani,in acest moment este cineva în viața mea. Copilul are custodie comuna cu domiciliul la mine și as dori sa ma mut în alt județ. Tatăl copilului nu e de acord și ma amenință în diferite moduri. Dacă eu vreau sa ma mut, cum pot proceda și când își poate vizita el copilul? Eu trebuie sa aduc copilul la programul de vizita sau trebuie să vină el sa îl ia?
Răspuns la discuția carnete de munca
am fost l ITM si mi-au spus ca nu se mai fac si ca in consecinta imi vor elibere o adeverinta prin care sa dovedesc ca am lucrat. cat de valabila este acea adeverinta?