Bună ziua, as vrea să întreb daca eu și tatăl copilului suntem despărțiții, el fără acordul meu poate să facă teste si vaccinuri ( covid sau de altă natură) copilului?
Specific ca avem tutelă comună, dar încredințat mie spre creștere și educare, cu domiciliul la mine,
nu e incredintat dvs spre crestere si educare, cresterea si educarea revine ambilor parinti pt ca ambii exertica autoritatea parinteasca , adica ambii iau hotarari legate de copil si in fata tertilor de buna credinta, se prezuma ca are acordul si celuilalt parinte. Pentru lucruri putin importante, nu se cere acordul expres al ambolor parinti, e suficient doar unul.
Vaccinarea reprezinta un act medical pentru a carei efectuare este necesar acordul parintilor fiind una dintre deciziile care se includ in sfera notiuni de autoritate parinteasca comuna.
Custodia comuna
corneliulipa
Buna ziua! As dori sa-mi spuneti ce inseamna custodia comuna, la ce situatii se refera mai precis!Unde gasesc un text de lege care sa ma lamureasca exact ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor
Melania17
Buna ziua! Ma puteti lamuri in legatura cu intelesul termenilor de custodie comuna si incredintare minor? Care este diferenta si daca au acelasi inteles!? M-am ... (vezi toată discuția)