Buna ziua,
Am contactat un notar pentru deschiderea successiunii dupa descesul singurului parinte. Notarul m-a informat ca ne poate primi actele dar ca succesiunea nu se poate definitiva decat dupa implinirea a un an de la deces. Este adevarat? S-a actualizat cumva legea in acest sens? Am tot primit informatii contradictorii si nu stiu care este termenul de finalizare al unei succesiuni.
Va multumesc
Buna ziua! Ce venituri sunt incluse in calculul pensiei alimentare pentru un minor in cazul unui divort? Am salariul de baza si ocazional mai am ceva venituri din drepturi de autor. Pe linga 1/4 din salariu, mi se cere sa platesc si taxe de scolarizare pentru minor, care depasesc mult venitul meu regulat.
Intr-adevar, neintelegerile sunt grave. Zilele trecute, intr-o discutie mai aprinsa, a sarit la mine cu cutitul de bucatarie. Nu sunt o persoana agresiva, nu am lovit-o, am tratat-o ca pe o femeie, doar m-am indepartat de ea ca sa ma feresc. Totusi, nu stiu cum trebuie procedat. A doua zi a negat totul, Ce as putea face ca sa ma protejez in astfel de conditii?
Buna ziua,
Am introdus actiune de divort pe motiv de culpa comuna. Locuiesc in prezent cu sotia si copilul in varsta de 9 ani intr-un apartament pe care ,l-am cumparat si amenajat inainte de casatorie, si unde sunt singurul proprietar. Sotia, prin intermediul avocatului ei, cere ca dupa divort, fie sa locuim la comun in acest apartament, sau, daca nu sunt de acord,, sa plec eu din locuinta si sa ii acord drept locativ in apartament, in interesul copilului, care s-a nascut si trait in acest apartament. Este cumva posibil ca vreo instanta judecatoreasca sa ma forteze sa ii cedez apartamentul in felul acesta? Mentionez ca sotia are salariul mult mai mare ca mine, si cu posibilitatea de a-si inchria un apartament la aceeasi valoare de piata. Va multumesc
Fondul deocamdata este aminat pina la sfirsitul anului, adica atunci cind este primul termen, intrucit cererea de preschimbare nu s-a aprobat.
Ma intreb daca la primul termen o sa ni se spuna ca cererea noastra nu este de compententa civila ci comerciala si atunci am asteptat degeaba...
Cum era de asteptat, instanta a respins cerere de evacuare prin ordonanta presedintiala, pe motiv ca exista un contract. Deci, in Romania, poti sa tii ocupata proprietatea cuiva, doar angajindu-te la un contract. Nu are nici o importanta ca nu
platesti nici un fel de chirie X-(
"Avand in vedere obiectul si cauza cererii de chemare in judecata si tinand
seama de prevederile art. 581 C.pr.civ., instanta constata ca in cauza nu este
indeplinita una dintre conditiile de admisibilitate a cererii de ordonanta presedintiala, conditia de a nu prejudeca fondul. Fiind incheiat un contract de inchiriere intre parti, instanta considera ca nu se poate dispune evacuarea pe calea ordonantei, deoarece vizeaza fondul dreptului. Fata de considerentele ce preceda, instanta va respinge cererea, ca inadmisibila.
Cu recurs in 5 zile de la comunicare."
Acum avocatul ar vrea sa faca recurs, dar sincer sa fiu, nu cred ca avem vreo sansa de cistig. Mai spera cineva altfel?
Dar el nu are domiciliu in apartamentul inchiriat. Scopul initial al inchirierii a fost pentru birou, iar acum, avind in vedere ca nu a mai dat pe la 'birou', practic apartamentul ii serveste ca 'deposit' si nu ca domiciliu.
Chiar el a declarat ca nu isi ia lucrurile de acolo pentru ca nu are unde sa le duca :P
In fine, se poate face ceva suplimentar ca sa ne aparam de o eventuala plingere penala, daca spune ca ii lipsesc lucruri sau obiecte din 'depozit'?
Dar daca ii trimit o notificare chiriasului ca sa vina sa isi ia lucrurile, iar apoi, presupunind ca nu se sinchiseste nici de asta, deschid usa in prezenta martorilor, fac un proces verbal cu toate lucrurile gasite si apoi le mut intr-un depozit la subsol, nu rezolv problema mai simplu?
Deci, in procesul pe fond s-a cerut:
a) reziliere contract pe motiv de neplata
b) evacuare pirit pentru lipsa de titlu
c) plata cheltuieli de judecata
In Ordonata Presedintiala cerem:
a) evacuarea piritului pentru ca avem nevoie urgent the locuinta noastra si pentru ca orice intirziere ne mareste prejudiciul cauzat
b) cheltuieli de judecata
Cum anume s-ar putea sustine vremelnicia si neprejudicierea fondului?
Din pacate, contractul a fost incheiat pe o perioada de 2 ani de zile. #-o
In noiembrie i-am trimis chiriasului o notificare prin care ii anuntam rezilierea pe motiv de neplata, conform unei clauze din contract, care prevedea acest lucru.
Bineinteles ca nici nu s-a sinchisit de notificarea mea, in care ii ceream sa imi elibereze spatiul, in caz contrar urmind sa il actionez in instanta.
Oricum, verbal mi-a si declarat ca nu am decit sa il dau in judecata pentru ca tot nu am ce sa ii iau sau ce sa ii fac.
Am gasit procesul lui cu ceilalti proprietari pagubiti, proces la care nici nu a catadicsit sa se prezinte.
Avocatul pe care il avem in prezent, face si el ce poate, in sensul ca mai depune cite o actiune, si daca iese ceva bine, daca nu, asta e, da vina pe justitia din Romania. Greseala noastra este, din nou, ca am fost de buna credinta si l-am platit asa cum a cerut, adica i-am dat toti banii inainte.#-o
De aceea incerc sa vad, sa ma documentez de unul singur, cum as putea face ca sa reusesca ordonanta presedintiala, altfel, cred ca vor expira cei doi ani de contract si justitia inca nu va delibera...:P