avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate silviu68

Activitate silviu68

Răspuns la discuția factura comunitara
da, am avut o discutie cu contabilul, e vorba de introducerea societatii in ROI. ce ma nedumereste este faptul ca pentru o suma mica, sub 80 Ron, trebuie sa ma inscriu in ROI! numai cazierul si certificatul de la RC inseamna bani si timp! unde pot gasi procedura de inscriere in ROI, pe net, ca sa nu ma mai trezesc cu alte minunatii neintelese fie de contabil fie de cei de la fisc? multumesc.
am facut o achizitie de licenta, antivirus romanesc, printr-o firma din Olanda, reprezentantul firmei Bitdefender. achizitia s-a facut cu plata prin card societate, plata in lei, livrarea licentei fiind facuta prin download.
bun, acum contabilul imi cere cazier fiscal si altele, ca sa justifice factura.
nu mi se pare normal, ca pentru o achizitie simpla si clara sa am nevoie de cazier fiscal si alte minuni. multumesc.
ca si subproiectant de structura de rezistenta, am un contract, neonorat si refuzat constant la plata de catre o firma de arhitectura, de cca. 4 ani. acum obiectul contractului, un grup de cladiri, a fost licitat si a intrat in executie. dat fiind refuzul (verbal) de a accepta la plata factura aferenta contract, ce pot face? conform contract ar trebui sa suspend contractul si sa actionez in instanta firma. sunt indreptatit sa cer si daune (financiare)? pot solicita oprirea lucrarilor din santier? pot opri o investitie? cind si cum pot cere insolventa respectivei firme? avind in vedere faptul ca factura a fost refuzata verbal, pot cere penalitati de intirziere la plata? contractul prevede penalitati de intirziere la plata.
am si eu o intrebare si nevoie de un sfat. casa in care locuiesc are un perete calcan = perete construit pe limita de proprietate. acesta este partial acoperit de constructia vecinului, dar spre fatada principala, are o portiune libera. aceasta portiune supusa intemperiilor libere dar si rezultate din impactul cu acoperisul cladirii vecinului, prezinta deteriorarea tencuielii pe toata suprafata libera a fatadei. relatiile mele cu vecinul sunt reci, in urma cu citiva ani i-am solicitat verbal permisiunea pentru a interveni si repara, pe cheltuiala mea, a tencuielii degradate. nu am primit un raspuns favorabil si nici nu am insistat. acum, datorita degradarii accentuate a tencuielii, care s-a si desprins de perete lasind vizibila caramida, si dorind sa aplic si termosistem pe celelalte fatade, am decis sa mai incerc o data sa-i cer permisiunea pentru acces pe proprietatea lui si i-am trimis o notificare, prin care ii anunt intentiile mele. ce ma sfatuiti sa fac in cazul unui raspuns negativ si de data asta din partea vecinului. mentionez ca am incheiat un contract cu o societate de profil si doresc sa efectuez reparatiile la cladire prin intermediul acestei societati. va multumesc.
as dori sa cunosc daca se poate transfera/vinde licenta de utilizare software autodesk, de catre o societate comerciala, aflata in imposibilitatea derularii activitatii catre pfa, reprezentat in acest caz de administratorul societatii. multumesc.