avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare contract

ca si subproiectant de structura de rezistenta, am un contract, neonorat si refuzat constant la plata de catre o firma de arhitectura, de cca. 4 ani. acum obiectul contractului, un grup de cladiri, a fost licitat si a intrat in executie. dat fiind refuzul (verbal) de a accepta la plata factura aferenta contract, ce pot face? conform contract ar trebui sa suspend contractul si sa actionez in instanta firma. sunt indreptatit sa cer si daune (financiare)? pot solicita oprirea lucrarilor din santier? pot opri o investitie? cind si cum pot cere insolventa respectivei firme? avind in vedere faptul ca factura a fost refuzata verbal, pot cere penalitati de intirziere la plata? contractul prevede penalitati de intirziere la plata.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:57, 12 Octombrie 2011
Insolventa unei firme se poate cere daca se atinge pragul limita a datoriei de 45.000 lei, dar daca factura neonorata este mai veche de 3 ani, nu mai puteti face nimic, este prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperirea prejudiciului de catre reprezentant/administrator ion minca ion minca Am un proces pentru contract neonorat de o firma (un SRL). Daca voi cistiga (sigur) si firma nu are posibilitatea legala de a acoperi paguba, exista o cale ... (vezi toată discuția)
Rog : model cerere pentru emiterea unei ordonante de plata (oug 119/2007) p.violeta p.violeta Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru emiterea unei ordonante de plata cf ( OUG 119/2007? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Ref: cerere de chemare in judecata pe oug 119/2007 danapreda32 danapreda32 as dori un model de cerere de chemare in judecata pe OUG 11/2007. n-am lucrat pana acum cu asta si nu sunt foarte sigura pe ce am facut eu. poate ma ajuta ... (vezi toată discuția)