avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate arianam

Activitate arianam

Multumesc
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Are dreptul în aceeași măsură în care aveți și dvs chiar dacă ați făcut îmbunătățiri munci agricole etc.Nu mai așteptați încă 20 de ani pt ca nu o sa rezolvați nimic.Discutati cu.un av pt a afla ce presupune dezbaterea succesiunii ieșirea din indiviziune etc.Puteti solicita o.parte din contravaloarea îmbunătățirilor aduse etcetc

Multumes ...nici nu ma indoiam ca are dreptul la moștenire...dar bănuiesc ca are și anumite obligatii..adică trebuie sa participe proporțional și la întreținerea mistenirii
mostenire nerevendicata 20 de ani.
Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: in urma cu 20 de ani soacra mea a decedat..lasand o casa batraneasca si niste terenuri agricole ,sotul meu si fratele lui au facut impreuna inmormantarea si pomenile cuvenite timp de 7 ani..fara a face succesiunea.In urma unor divergente cu fratele sau..sotul nu a mai mers la casa parinteasca decat f.rar..fratele sau folosind toata proprietatea (nu am putut intra pe proprietate pentru ca acesta incuia intrarea si casa, desi nu locuia permanent acolo). In urma cu 4 ani fratele sotului decedeaza , fata acestuia (singura mostenitoare ) imi permite sa merg la proprietate spunandu-mi ca nu ma va deranja cu nimic. Casa am gasit-o intr-o stare deplorabila..tavane picate..umezeala, igrasie..nevaruit de 20 de ani..soareci morti...gandaci..Din respect ptr. sotul meu si parintii acestuia ..am facut curat...am aruncat tot ce era in casa ..am zugravit, am inlocuit acoperisul din tigla cu unul nou din tabla..etc...ptr. a putea locui ocazional in casa. am facut curat in curte .. si livada( cosit, greblat ..adunat fructe stricate..)De 4 ani doar noi facem treburile in gospodarie, nepoata venind doar sa adune fructe , iar anul acesta m-a anuntat ca sparge usa sa intre in casa pentru ca si ea are dreptul la casa..iar in curte vrea sa adune fructe din anumiti pomi..fara sa se ingrijeasca de ei.Deoarece nu am nici un act pentru casa nu stiu cum sa fac sa facem succesiunea (nepoata nu doreste acest lucru).Are intraadevar dreptul sa intre in casa daca nu a participat in niciun fel la reconditionarea acesteia? Stiu ca este alambigat ,dar poate ma puteti sfatui. Multumesc
Am avut dreptate ,cheltuielile de judecata se plătesc solidar doar dacă este prevazut asa în sentința...executorul judecatoresc a trimis solicitare ptr.deblocarea contului și pentru corectarea sumei din poprire...dacă nu ma documentam și nu insistam în scris pe e-mail eram bună de plata
cine stabileste ca plata este solidara? sentinta nu stabileste acest lucru si .tocmai asta e problema mea ..mai nou observ ca in contul bancar am blocata toata suma solicitata de executor ..asta inseamna ca nu ma pot folosi de banii din cont ( nu e o suma exagerata ..vorbim de 2000 de lei ) si imi vor face si retineri din pensie ?Dar va rog explicati mi de ce ok plata solidara ..eu am citit ca in cazul cheltuielilor de judecata nu prezuma solidaritatea ci divizibilitatea in cazul mai multor coparticipanti.Multumesc
sunt executata silit pentru neplata cheltuielilor de judecata dintr un proces civi unde am fost parata impreuna cu o alta persoana, sentinta civila nu specifica modul in care vor fi impartite cheltuielile dar executorul trimite somatie de plata pentru toata suma pe numele meu si totodata imi pune poprire pe pensie pe intreaga suma si mi spune telefonic ca platesc cheltuielile solidar cu cealalta persoana. Este corect asa?pot face contestatie la executare?
vecinul a daramat gardul dintre proprietatile noastre si construieste unul nou fara acordul si ajutorul meu , nu are autorizatie de constructie si in plus intentioneaza sa lase o poarta de acces din gradina lui in gradina mea. cum pot sa-l opresc sa faca aceasta poarta?