avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire nerevendicata 20 de ani. Buna ziua, ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire nerevendicata 20 de ani. Buna ziua, ma confrunt cu ...

mostenire nerevendicata 20 de ani.
Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: in urma cu 20 de ani soacra mea a decedat..lasand o casa batraneasca si niste terenuri agricole ,sotul meu si fratele lui au facut impreuna inmormantarea si pomenile cuvenite timp de 7 ani..fara a face succesiunea.In urma unor divergente cu fratele sau..sotul nu a mai mers la casa parinteasca decat f.rar..fratele sau folosind toata proprietatea (nu am putut intra pe proprietate pentru ca acesta incuia intrarea si casa, desi nu locuia permanent acolo). In urma cu 4 ani fratele sotului decedeaza , fata acestuia (singura mostenitoare ) imi permite sa merg la proprietate spunandu-mi ca nu ma va deranja cu nimic. Casa am gasit-o intr-o stare deplorabila..tavane picate..umezeala, igrasie..nevaruit de 20 de ani..soareci morti...gandaci..Din respect ptr. sotul meu si parintii acestuia ..am facut curat...am aruncat tot ce era in casa ..am zugravit, am inlocuit acoperisul din tigla cu unul nou din tabla..etc...ptr. a putea locui ocazional in casa. am facut curat in curte .. si livada( cosit, greblat ..adunat fructe stricate..)De 4 ani doar noi facem treburile in gospodarie, nepoata venind doar sa adune fructe , iar anul acesta m-a anuntat ca sparge usa sa intre in casa pentru ca si ea are dreptul la casa..iar in curte vrea sa adune fructe din anumiti pomi..fara sa se ingrijeasca de ei.Deoarece nu am nici un act pentru casa nu stiu cum sa fac sa facem succesiunea (nepoata nu doreste acest lucru).Are intraadevar dreptul sa intre in casa daca nu a participat in niciun fel la reconditionarea acesteia? Stiu ca este alambigat ,dar poate ma puteti sfatui. Multumesc
Cel mai recent răspuns: arianam , utilizator 16:56, 4 Octombrie 2023
Da, are dreptul. Este moștenitoarea tatălui sau.
Iar tatăl sau este moștenitorul socrilor dvs.
Pentru îmbunătățirile aduse dvs aveți doar un drept de creanță. Dar nu si drepturi mai mari sau absolute la moștenire.
Cum succesiunea nu se poate rezolva amiabil la notar, trebuie sa va adresați instantei.
Multumes ...nici nu ma indoiam ca are dreptul la moștenire...dar bănuiesc ca are și anumite obligatii..adică trebuie sa participe proporțional și la întreținerea mistenirii
Are dreptul în aceeași măsură în care aveți și dvs chiar dacă ați făcut îmbunătățiri munci agricole etc.Nu mai așteptați încă 20 de ani pt ca nu o sa rezolvați nimic.Discutati cu.un av pt a afla ce presupune dezbaterea succesiunii ieșirea din indiviziune etc.Puteti solicita o.parte din contravaloarea îmbunătățirilor aduse etcetc

Multumesc
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Are dreptul în aceeași măsură în care aveți și dvs chiar dacă ați făcut îmbunătățiri munci agricole etc.Nu mai așteptați încă 20 de ani pt ca nu o sa rezolvați nimic.Discutati cu.un av pt a afla ce presupune dezbaterea succesiunii ieșirea din indiviziune etc.Puteti solicita o.parte din contravaloarea îmbunătățirilor aduse etcetc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea dreptului de proprietate cand 3 dintre cei 4 mostenitori nu au avut grija de mostenirea lor. aly_yoana aly_yoana In 1998, in urma decesului bunicii mele. prin succesiune, au fost stabiliti 4 mostenitori, toti frati, fiecare fiindu-le stabilite cote parti egale din casa si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. ... dynca dynca Bună ziua! Ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. Defuncții soț și soție nu au moștenitori. Proprietatea casa + teren sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mama mea are 90 de ani și dorește sa renunțe la ... Bibi60 Bibi60 Bună ziua, Mama mea are 90 de ani și dorește sa renunțe la succesiunea după niște terenuri care i se cuvine dupa socri și implicit după tata.Pentru ... (vezi toată discuția)