avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stabilirea dreptului de proprietate cand 3 dintre cei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilirea dreptului de proprietate cand 3 dintre cei 4 mostenitori nu au avut grija de mostenirea lor.

In 1998, in urma decesului bunicii mele. prin succesiune, au fost stabiliti 4 mostenitori, toti frati, fiecare fiindu-le stabilite cote parti egale din casa si un hectar de pamant.
Tatal meu, unul dintre mostenitori,este singurul care locuieste in aceasta casa de 30 ani, ceilalti frati au alte domicilii, a avut grija de aceasta casa, a dus imbunatatiri, a platit impozitele, a avut grija de terenul agricol pe care l-a cultivat.Privind casa a imbunatatit-o, a construit si alte camere, etc.
Din 1989 bunica mea a paralizat, si timp de 10 ani, pana a decedat doar parintii mei au ingrijit-o.
Practic tatal meu de mai bine de 20 ani plateste impozitele si are grija de casa si teren, mai precis are grija de mostenirile celorlalti frati.
Ceilalti frati nu au contribuit cu nimic si niciodata in acest timp nu au avut grija de partea lor din mostenire, nu au platit impozite si nici nu mi-au despagubit tatal, in vreun fel, pentru ingrijirea proprietatii.

Insa refuza sa instraineze partea lor in favoarea tatalui meu, pe motiv ca au si ei dreptul. Dreptul celor 4 frati in 1998 era de o casa cu doua camere si terenul agricol.

Ce poate face tatal meu, ce drepturi au ceilalti frati, tinand cont ca nu s-au ingrijit, in nici-un fel,de mostenirea lor, mai au dreptul la mostenire sau despagubiri, in fine... ce se poate face pt ca tatal meu sa fie proprietarul de drept.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
aly_yoana, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:57, 21 Martie 2011
...in acest moment tatal dvs poate promova o actiune pentru iesire din indi viziune prin care solicita atribuirea in intregime a bunurilor in natura cu conditia sa poate sa le plateasca fratilor contravaloarea cotelor lor...acestia nu pot fi lipsiti de proprietatea lor...sau, tatal dvs trebuie sa astepte implinirea a 30 de ani inecepand cu 1998 pentru a putea invoca cu succes uzucapiunea, adica stabilirea dreptului de proprietate pt toate bunurilemostenite in beneficiul celui care le-a stapanit...
Dar nu se tine cont ca practic tatal meu i-a despagubit de 20 ani avandu-le grija de cotele lor?
Practic ei si-au abandonat mostenirea, iar tatal meu a adus multiple imbunatatiri, a construit anexe, etc, a platit impozitele,etc
Din pacate , exista acel certificat de mostenitor.Sa incercam sa-l anulam.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Mirela D. Mirela D. Locuiesc intr-o casa de peste 25 de ani, casa pe care am ingrijit-o, imbunatatit-o si in care am locuit alaturi de mama mea de care am avut grija, pana in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dificila wolly wolly Vă rog să mă ajutati să înţeleg: Bunicul meu a avut 4 copii:A,B,C,D. Cel mare A, tatăl meu, a locuit cu bunicul în aceeaşi curte, două case ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ! CristianCris911 CristianCris911 Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o speta, o sa incerc sa explic cat mai pe scurt posibil! Bunicii mei (din partea mamei) ... (vezi toată discuția)