avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IESIRE DIN INDIVIZIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IESIRE DIN INDIVIZIUNE

Locuiesc intr-o casa de peste 25 de ani, casa pe care am ingrijit-o, imbunatatit-o si in care am locuit alaturi de mama mea de care am avut grija, pana in clipa in care acesta a decedat. Mama nu a apucat sa isi faca testamentul, ca atare CEI 2 fratii ai mei ma dau acum in judecata pentru partea de casa ce li se cuvin. Trebuie sa mentionez ca anul trecut din nefericire casa a fost si inundata, iar avariile au fost foarte majore. Nimeni nu a venit sa ma ajute a trebuit sa o repar singura, fratii nu au contribuit cu nimic, am si acte cu care sa dovedesc, chitante si toate cele. Adaug ca singura care a platit si impozit integral. Casa, bineinteles ca am si modificat-o. Ei ma dau in judecata pentru casa veche a mamei, insemnand 2 camere, o sala si o parlipca. Nu vreau sa ajung la un acord cu ei, am muncit prea mult! Ce pot face, in contextul in care ei m-au chemat in judecata?
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 17:44, 6 Iulie 2011
conform legii au dreptul la mostenire, fiecare veti avea cota de 1/3.
veti cere atribuirea in natura dvs. a casei, cu obligarea la plata sultei catre ceilalti 2 mostenitori.
valoarea o va stabili un expert judiciar, in cazul in care nu veti ajunge la o intelegere.
In primul rand, cei doi frati trebuie sa faca dovada ca in termen de 6 luni de la data decesului au acceptat succesiunea, fie direct prin declaratie la notariat, fie tacit prin efectuarea unor acte care nu puteau fi facute decat in calitate de mostenitori - ex. plata impozitelor, reparatii, acoperirea unor cheltuieli legate de intretinere, etc.
Daca aceasta dovada este facuta, au dreptul la mostenire.
In cazul in care ati facut imbunatatiri la casa, aveti un drept de creanta reprezentand valoarea acestor imbunatatiri urmand ca dvs sa fiti despagubita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

drepturi mostenire casa vioricad vioricad tatal meu decedat ,in urma suscesiunii sint mostenitori mama si fratele meu, mai mic, noi ceilalti 3 frati am renuntat la partea ce ni se cuvenea.eu stau cu ... (vezi toată discuția)
Se prescrie dreptul de mostenitor? anca1309 anca1309 Buna! Am si eu o intrebare la care sper sa gasesc cat mai multe raspunsuri. Eu si mam suntem in proces de succesiune cu ceilalti mostenitori ai unei case de ... (vezi toată discuția)