avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate ema_80

Activitate ema_80

Discuție litigiu munca
Buna ziua,

Pana recent am lucrat la o firma care din pacate avea mari intarzieri salariale (chiar si 2 -3 luni), ca atare am hotarat sa plec. Recent mi-am gasit altceva de munca si asa cum era firesc am cerut o adeverinta de vechime de la vechea firma. Cand am primit adeverinta am constatat o serie de nereguli, cum ar fi: modificarea programului de munca pentru 2 luni de la 8 ore la 2 ore, precum si 170 de zile de concediu fara plata.
Mentionez, ca in adeverinta scrie ca aceste modificari au fost facute in baza unor acte aditionale la contractul de munca, acte pe care eu nu le-am semnat si nu le-ma vazut niciodata, de altfel nefiindu-mi aduse la cunostita niciodata aceste modificari. In prezent, inca mai am drepturi salariale de recuperat (salariul pe 2 luni). Momentan am intocmit o sesizare catre ITM , pe care urmeaza sa o depun in cursul zilei de azi insa as dori sa va intreb, data fiind gravitatea faptelor, daca ar fi bine sa depun si o sesizare la tribunalul de a carei raza apartin, deoarece imi doresc sa mi se faca dreptate. Nu e normal ca desi eu am muncit zi de zi 8 ore sau poate si mai mult sa mi se stearga aproape 7 luni vechime fara nici o instiintare!
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Discuție litigiu munca
Buna ziua,
Lucrez de trei ani la o firma, insa aceasta are o serie de probleme, neplata salariilor la zi plus multe altele. Acum mi-am gasit al job si as vrea sa imi inchei situatia aici, insa as vrea sa stiu cum as putea proceda legal astfel incat sa imi sa imi pot recupera si banii cuveniti la zi ? As putea ca atunci cand imi intocmesc cererea de demisie sa precizez si acest lucru?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

In 2004, mi-am montat contor separat la gaze pentru aragaz, insa asociatia de proprietari a continuat sa ma taxeze la consumul de gaze in regim pausal in continuare. In 2012, am demarat actele pentru montarea contoarului de gaz si pentru centrala, moment in care am sesizat si greseala aparuta cand am vazut ca in continuare apar la cheltuieli pe persoana cu consumul de gaze la pausal. Am sesizat asociatia, si am cerut recalcularea cheltuielilor pe persoana din anul 2004. Fara sa imi calculeze nimic doamna administrator mi-a scazut de la intretinere suma de 1000 ron, ramanand cu o restanta de 130 ron , insa intre timp administratora asociatiei care a fost data afara din cauza "furturilor dovedite" si de alti locatari a decedat. Am revenit la asociatie dupa ce a fost angajata o alta doamna administrator, careia I-am expus problema insa mi-a replicat cu nonsalanta ca nu poate face nimic. Ce este de facut in acest caz, cum ar trebui sa procedez, pentru ca am refuzat sa platesc suma ce mi-a ramas restanta, insa acum am primit o notificare din partea asociatiei cum ca daca nu platesc suma restanta ramasa (s-a adunat suma de 245 ron) asociatia isi rezerva dreptul sa ma dea in judecata. Insa cu banii platiti de mine cum ramane??? E legal sa mi se scada suma de 1000 ron fara nici o dovada ????
Buna ziua,

Momentan beneficiez de somaj si as vrea sa stiu daca prin admiterea la doctorat forma bugetata mai pot beneficia in contiunuare de acesta pana la terminarea lui ?
Trebuie sa declar la AJOFM faptul ca am fost inmatriculata intr-o institutie de invatamant?
Multumesc anticipat .