avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate mafr79

Activitate mafr79

Buna ziua! de curand am aflat de la directia impozite si taxe ca am o amenda neplatita de la cnadnr despre care nu stiam. Ce s-a intamplat de fapt: o vecina de pe scara in varsta de 60 ani a gasit intr-o zi la usa scarii un plic pe numele meu pe care l-a luat si a uitat sa mi-l dea(spune dansa) si despre care si-a adus aminte cand i-am spus ca am o amenda de platit despre care nu stiam. Dupa ce am citit cu atentie continutul am gasit o nerespectare a og2/2001 si anume art 27 care prevede “Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţãrii de plata se face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemneazã într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor” . Conform dispoziţiilor art. 19 alin. 1 din O.G. nr. 2/2001 “Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagina de agentul constatator şi de contravenient. In cazul în care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurãri, care trebuie sa fie confirmate de cel puţin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnãtura acestuia.” Din coroborarea dispoziţiilor legale invocate rezultă că şi în cazul îndeplinirii procedurii de comunicare a procesului-verbal de contravenţie, în actul care atestă această operaţiune trebuie consemnate şi datele de identificare ale martorului. Pe procesul verbal de comunicare nu exista decat un nume si un prenume al unui martor fara a avea date de identificare, cf. og2/2001. Intrebarea mea este daca am vreo sansa in cazul depunerii contestatiei tinand cont ca plicul este din luna a 7-a. Daca pot invoca motivul despre care nu am avut cunostinta despre aceasta amenda (si anume cel cu vecina), va fi luat in considerare? Plicul nu a fost inmanat personal ci lasat in fanta usii de la intrare in scara blocului.
As dori sa stiu unde ma pot adresa impotriva administratorului de asociatie de proprietari daca ma simt neindreptatit de acesta. Multumesc!
Va salut cu respect. Am o intrebare legata de modul cum un presedinte de asociatie de propietari are dreptul de a face lucrari in beneficiul propietarilor fara ca majoritatea acestora sa fie de acord. Se intampla in Calarasi la asociatia nr7, d-nul presedinte a hotarat sa toarne un asfalt in jurul blocului fara ca majoritatea proprietarilor sa fie de acord cu acest lucru, si nu exista nici un tabel de semnaturi care sa certifice acordul sau dezacordul propietarilor in aceasta privinta. Va rog sa imi daca este legal acest lucru , iar daca nu ce este de facut in aceasta privinta. O alta problema este atitudinea dansului impotriva rauplatnicilor, mai concret eu ma simt jignit de vocabularul acestuia. Va rog sa cititi si daca puteti sa imi comunicati unde ma pot adresa in cazul in care am dreptate.Citez: ''fara respectarea unei discipline de bun simt, nu au ce cauta intr-o ASOCIATIE si isi vor vinde proprietatea pentru a se muta aiurea unde domneste legea haosului'' si ''va propunem ca rauplatnicii la consumul de energie termica pentru incalzire sau apa calda, sa fie tratati ca delicventii prinsi furand, intrucat nu este permis de a se consuma aceasta utilitate, fara sa plateasca si fara sa ceara din proprie initiativa debransarea daca considera ca nu au bani sa o plateasca. ALTII NU MAI AU BANI SA O PLATEASCA IN LOCUL LOR'' sau ''cei dati in judecata, angajand in acest scop un avocat al carui onorariu cuprins intre 500-1000 lei urmeaza a fi decontat, proportional cu sumele datorate, tot de catre cei dati in judecata''. Vii se pare normal ? Astept raspuns si va multumesc anticipat!