avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - amenda CNADNR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - amenda CNADNR

Buna ziua! de curand am aflat de la directia impozite si taxe ca am o amenda neplatita de la cnadnr despre care nu stiam. Ce s-a intamplat de fapt: o vecina de pe scara in varsta de 60 ani a gasit intr-o zi la usa scarii un plic pe numele meu pe care l-a luat si a uitat sa mi-l dea(spune dansa) si despre care si-a adus aminte cand i-am spus ca am o amenda de platit despre care nu stiam. Dupa ce am citit cu atentie continutul am gasit o nerespectare a og2/2001 si anume art 27 care prevede “Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţãrii de plata se face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemneazã într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor” . Conform dispoziţiilor art. 19 alin. 1 din O.G. nr. 2/2001 “Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagina de agentul constatator şi de contravenient. In cazul în care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurãri, care trebuie sa fie confirmate de cel puţin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnãtura acestuia.” Din coroborarea dispoziţiilor legale invocate rezultă că şi în cazul îndeplinirii procedurii de comunicare a procesului-verbal de contravenţie, în actul care atestă această operaţiune trebuie consemnate şi datele de identificare ale martorului. Pe procesul verbal de comunicare nu exista decat un nume si un prenume al unui martor fara a avea date de identificare, cf. og2/2001. Intrebarea mea este daca am vreo sansa in cazul depunerii contestatiei tinand cont ca plicul este din luna a 7-a. Daca pot invoca motivul despre care nu am avut cunostinta despre aceasta amenda (si anume cel cu vecina), va fi luat in considerare? Plicul nu a fost inmanat personal ci lasat in fanta usii de la intrare in scara blocului.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:11, 30 Noiembrie 2011
Greu de spus daca se va mai lua in considerare contestatia dupa atata timp. Consultati un avocat din zona dv care sa va ajute in aceasta situatie. Dar personal cred ca mai mare daraua decat ocaua si veti plati cu avocatul, cheltuieli de judecata timp pierdut si nervi tociti, mai mult decat amenda pe care o aveti de platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare proces verbal de contraventie in cutia postala adi_vor adi_vor buna ziua ma puteti lamuri cum se mai trimit procesele verbale de amenda prin posta? am primit unul in cutia postala intr-un plic deschis probabil lasat ... (vezi toată discuția)
Amenda primita acasa fara plic Oana310 Oana310 Buna ziua Am primit un proces verbal de la o amenda fara semnatura mea, fara plic la posta. Eu nu fiind in tara nu am semnat primirea la acest proces verbal. ... (vezi toată discuția)
Comunicare proces-verbal de contraventie pork pork Conform art. 27. -din OG2/2001, \"Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la ... (vezi toată discuția)