avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters171121

Activitate ContSters171121

Daca aveti carte funciara cu numar cadastral vechi, inginerul de la cadastru nu trebuia sa avizeze lucrarea vecinului, aceasta avand suprapunere in baza de date digitala a OCPI. Dar unii ingineru nu verifica acest lucru si avizeaza lucrari. Cereti explicatii de la inginerul de la biroul local de cadastru, si topografului care a masurat pamantul vecinului. Daca este cazul deschideti actiune in instanta, castigati sigur.
Răspuns la discuția Acte necesare angajare
Multumesc de raspuns. Daca nu am contract cu un medic de la medicina muncii pot trimite angajatul la orice medic de medicina muncii? Aceasta fisa de aptitudini este obligatorie?
Buna ziua.

Pentru a angaja pe cineva este nevoie de medicina muncii, sau ar fi de ajuns adeverinta de la medicul de familie pe care sa fie precizat apt de munca?

Multumesc mult.
Răspuns la discuția Adeverinta stagiu de cotizare
Exact. Este vorba de adeverinta de vechime. Se poate duce adeverinta de la penultimul angajator sau trebuie de la ultimul angajator.
Buna ziua.

La anumite locuri de munca se cere adeverinta stagiu de cotizare. Pentru ce este folosit aceasta adeverinta si ce se intampla daca aduci o adeverinta de la penultimul angajator si nu de la ultimul?

Multumesc.
Buna ziua. O sa fiu cat se paote de scurt.

La ultimul loc de munca am lucrat ca si agent vanzari in IT. Acum o sa fiu angajat ca si operator PC la o firma de transport. Problema e ca nu am curs de operator PC facut.

Mi s-a zis ca daca cer o recomandare de la ultimul loc de munca deoarece am lucrat in domeniul IT, ar fi egal cu acel curs de operator PC, si prin baza acelui recomandari ma pot angaja ca si operator PC.

Ma puteti lamuri? Multumesc mult de ajutor.
Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu sefa ca pot pleca mai repede pana imi gasesc inlocuitor. Inlocuitor mi-au gasit insa sefa a zis ca ar fi bine sa raman pana imi expira preavizul (pana pe data de 7 care e destul de mult).
Daca plec pur si simplu imi pot face ceva? I-am intrebat de cateva ori cum ne putem intelege, cat timp vor sa mai stau dar nu au zis nimic concret si batut in cuie, mi-au zis doar ca ar fi bine sa raman pana la finalizarea preavizului ...
Răspuns la discuția Angajare - ajutor acte necesare
freeelis a scris:

Ce contine acel angajament ?

9: Angajament date personale conform formularului din atasament. Doar atat scrie.

Rubrica de dinaintea sa scrie asa:
8: Adeverinta stagiu de cotizare conform formularului din atasament - completat de angajatorul anterior sau daca ati beneficiat in ultimele luni de somaj, atunci adeverinta o obtineti de la Agentia de somaj de care apartineti.
Răspuns la discuția Angajare - ajutor acte necesare
Multumesc mult. Adeverinta stagiu de cotizare de la fostul angajator am primit, iar Angajamentul de date personale tot de la el trebuie sa il cer sau il pot face si eu?
Buna ziua.

Ur meaza sa ma angajez. Angajatorul mi-a dat o lista cu documentele pe care le solicita, dar nu inteleg anumite cerinte. Va rog sa mi le explicati.

8. Adeverinta stagiu de cotizare de la angakatul anterior. - Pe acesta il am.

9. Angajament date personale conform formularului din atasament. - Nu stiu ce este aceasta...

10. HR Global (acceptance letter HR global - atasat - numele, data si semnatura) - ?

11. Declaratie pe propria raspundere (de completat)
a. Ca nu sunt angajat in alt loc, etc..
b. Persoane in intretinere - nu am e ok
c. Casa de asigurari de sanatate. - atat scrie numai. ?
d. Bifati categoria din care faceti parte la acest punct (daca este cazul atasati documente justificative) - ?
e. Formularele E101 si/sau E102 si/sau A1... aceasta declaratie trebuie completata chiar daca nu ati beneficiat de aceste formulare - caz in care veti declara ca nu ati beneficiat de formularele E101/102/A1. Iar nu inteleg ce sunt aceste formulare?
f.
g.
h. Declaratie pentru venituri luna curenta. - Daca am fost angajat in luna curenta(a uitat contabila sa ma scoata :) ), dar nu mi s-a dat salar, mai trebuie?

Oare aceste documente de unde le iau? Sau se completeaza la angajator in timpul semnarii contractului? Multumesc.