avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate nikeman

Activitate nikeman

Buna ziua,
Sunt functionar public si in prezent sunt suspendat din functie la cerere.Intrebarea mea este daca pot sa ma angajez la o firma privata fara a avea repercursiuni nici asupra mea ca functionar public,nici asupra celui care opereaza in REVISAL.
Va multumesc!
Mai exact pe data de 07.11.2011 seara in jurul orelor 20 ; de pe contul online atasat unui nr orange au fost efectuate 2 reincarcari de 20 euro de catre o persoana care a spart respectivul cont.In cateva minute s-a luat legatura cu cei de la "portocala" cerandu-se blocarea creditului respectiv pe motiv ca nu au fost facute reicarcarile de catre mine, deasemenea s-a depus in aceasi seara si o plangere la politie.Politia si parchetul au facut cercetari si au gasit adresa IP de pe care s-a facut reincarcarea ca fiind din SUA...in speta fiind necesara o comisie rogatorie in SUA pt identificarea autorului acestei fapte, de aici cei de la parchet au dat NUP."portocala'' nu a dorit sa recunoasca vina(desi stiau ca baza de date cu conturile on-line a fost sparta) si a trimis respectiva suma catre o firma de recuperari (precizez faptul ca nu mai aveam perioada contractuala cu respectiva si am cerut inchiderea abonamentului si nu am mai platit suma reincarcata).Firma de recuperari imi imputa de plata suma de 265,12 lei si CULMEA exact suma de 265,12 lei penalizari plus o dobanda legala de 30,03 lei.Le-am pus la dispozitie decizia parchetului, acestia nu au dorit sa o ia in considerare mai presus de aceasta ma ameninta cu un birou de executor judecatoresc.mentionez ca am o varsta de 56 de ani sinu am avut niciodat probleme cu justitia si pe deasupra mai sufar si de probleme cardiace-va dati seama ce inseamna pt mine sa gasesc pe poarta un afis cu nu stiu ce executor judecatoresc si ca vine sa ma execute.As dori un raspuns cu ce este de facut in aceasta situatie, eu dori sa actionez firma de recuperari in instanta pentru hartuire si neluarea in seama a unei decizii a parchetului.Va multumesc anticipat!
va multumesc si D-vs. pt raspun si ma intereseaza daca care este termenul de depunere a plangerii prealabile si daca conform legii 155/2010 pot beneficia de asistenta juridica, va atasez aci si HCL care regelemeteaza asistenta juridica a politistului local: Personalul Poliţiei Locale a municipiului X, beneficiază de asistenţă juridică din partea instituţiei, cu suportarea de către unitate a sumelor necesare asigurării asistenţei juridice a poliţistului pentru fapte săvârsite de acesta în exercitarea, potrivit legii, a atribuţiilor de serviciu, în limita fondurilor bugetare aprobate cu aceasta destinaţie, conform prevederilor legale. Procedurile judiciare în care pot fi plătite cheltuielile prevazute la alin. (1) sunt cele în care persoanele au calitatea de învinuit, inculpat, pârât, chemat in garanţie, precum şi calităţile corespunzatoare acestora din căile de atac, potrivit Codului de procedură penală si Codului de procedură civilă.
(2) Personalul poliţiei locale îndreptăţit să beneficieze de asistenţa juridică solicită, prin cerere scrisă, Primarului municipiului X asigurarea acestor sume.
(3) Cererea scrisă se înregistrează la secretariatul unităţii si este însoţită de documentele care fac dovada că împotriva salariatului sunt efectuate acte premergătoare sau că acesta are calitatea de învinuit, inculpat ori de pârât, pentru fapte săvârsite în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
(4) La momentul solicitării, salariatul completează un angajament, prin care se obligă să restituie sumele suportate de instituţie pentru asigurarea asistenţei juridice, în cazul în care printr-o hotărâre judecătoreasca definitivă s-a stabilit vinovăţia sa ori că fapta nu a fost săvârsită în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoresti.
(5) În cazul nerespectării angajamentului, sumele plătite vor fi recuperate de unitate de la salariat, potrivit dreptului comun. ''
Va multumesc pt raspuns si as fi interesat sa imi spuneti care sunt termenele de depunere a dosarului pt ca in prezent dosarul se afla la procuror si eu nu detin niciun act in afara de cel de la IML
sunt politist local intr-un municipiu de resedinta de judet unde din cauza unor lucrari rutiere de mare amploare fluidizarea si dirijarea traficului rutier se face de catre politistii locali de la Circulatie.In timpul efectuarii serviciului in timp ce ma aflam intr-o intersectie pe linia ce desparte banda unu de banda doi de circulatie si urmaream traficul rutier pt a opri circulatia si a permite patrunderea in intersectie masinilor care veneau de pe o strada adiacenta, in momentul in care m-am intors cu fata catre banda unu am fost lovit de catre o masina a carui conducator auto nu m- a observat la timp si care se deplasa cu viteza,ca urmare am fost lovit si de la IML mi-a fost eliberat un certificat in care se spune ca am nevoie de 6-7 zile de ingrijiri medicale.Intrebarea este daca pot merge p parte civila pt a cere daune si care ar fi calea de urmat?