avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate axxa73

Activitate axxa73

Buna ziua,

In recursul unui proces pe contencios administrativ, reclamantul a pus la dosar o poza cu mine aflandu-ma pe terenul meu, fara voia mea.

Pot sa fac plangere penala?
Răspuns la discuția redeschidere proces partaj
multumesc
Buna seara,

Daca prin hotararea de divort care a devenit definitiva si irevocabila, a fost trecuta si o tranzactie cu privire la cererea de partaj, prin care s-au impartit bunurile comune dobandite in timpul casatoriei, acest partaj mai poate fi atacat ulterior (adica dupa 7 ani)?
Multumesc
Răspuns la discuția contract prestari servicii
da, serviciile au fost prestate pana la 30 nov. Multumesc.
Răspuns la discuția contract prestari servicii
Imi puteti da mai multe detalii. Trebuie sa conving si pe altii ca se poate plati. Sunt bani publici. O baza legala.
Multumesc.
As dori o lamurire ref la un contract de prestari servicii cu o institutie publica. Contractul a fost incheiat pe o perioada de la ... pana la 30 nov 2011, iar efectuarea platii pana la 30 nov 2011.

Serviciile au fost prestate in aceasta perioada, iar factura a fost emisa in 6 decembrie, impreuna cu toate documentele justificative (proces verbal, fise pontaj etc). Deci dupa incheierea contractului comercial!!!

Intrebarea mea este: Pot plati aceasta factura???
Multumesc
Răspuns la discuția lucrari de conservare
Constructia este neterminata, placa peste subsol este terminata si sunt barele de la stalpi in vant. Vreau sa fac niste cofraje provizorii si sa acopar pe deasupra acestora cu o copertina, sa nu mai ploua sau ninga peste placa si sa nu mai intre apa in subsol. Vecinii care m au actionat in instanta au facut reclamatie la ISC, iar ISC nu stie ce sa raspunda.
Se pot efectua lucrari de conservare la o constructie, daca autorizatia de construire e suspendata de instanta?
Inca nu stiu motivatia instantei. Nu s-a comunicat. Poate in functie de motivatie, sper ca avocatul meu sa castige recursul. Unul din motive a fost cred ca a fost legat de executia imobilului, prin care s-au redeschis unele crapaturi ale imobilului vecin, vechi din 1940. Altul, ar putea fi ca nu am cerut acordul vecinilor la emiterea autorizatiei, legea fiind un pic ambigua si interpretabila, primaria fiind de acord cu solutia pe care am adoptat-o (piloti forati), nesolicitandu-mi acest acord, care oricum nu il primeam de la vecini. Imobilul in executie este intre 2 calcane, celalalt vecin a fost de acord sa semneze o conventie notariala prin care mi-am asumat eventualele deteriorari sau stricaciuni ale casei acestuia. Ceilalti vecini m-au actionat in judecata si pe civil, cerandu-mi daune materiale, morale si consolidarea in totalitate a imobilului lor. Aceasta actiune este anulata in prezent intrucat nu au achitat taxele de timbru.
Am obtinut o autorizatie de construire, pentru care m-am luptat cu primaria aproape 2 ani. Am inceput lucrarile de construire, iar vecinii au inaintat actiune pentru anularea autorizatiei. Am facut subsolul, care era cel mai greu si scump (am facut piloti forati). Tribunalul a suspendat lucrarile, am facut recurs si am pierdut. S-a dispus efectuarea unei expertize tehnice, concluziile expertizei fiind ca s-au respectat prevederile legale pentru emiterea autorizatiei, mai ales pe tema "acordului vecinilor". Pe fond, ieri s-a pronuntat instanta si am aflat ca aceasta onorata instanta a anulat autorizatia. Inca nu stiu motivatia. Sunt disperat. Bineinteles ca voi face recurs, dar nu prea cred ca mai am vreo sansa. Sper pana in ultima clipa.
As vrea sa va intreb, care este posibilitatea legala de a obtine o noua autorizatie pe acel teren pe care am construit deja subsolul, in cazul anularii definitive si irevocabile a autorizatiei vechi?
Multumesc.