avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Dreptul la imagine
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Dreptul la imagine

Buna ziua,

In recursul unui proces pe contencios administrativ, reclamantul a pus la dosar o poza cu mine aflandu-ma pe terenul meu, fara voia mea.

Pot sa fac plangere penala?
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 16:19, 9 August 2012
nu este clara situatia de fapt. ce obiect avea procesul privind actiunea in contencios administrativ?

poza pusa la dosar presupun ca era un mijloc de proba care privea procesul astfel incat, nu cred ca fapta reclamantului este o infractiune pentru a incepe o plangere penala. In al doilea rand calomnia si insulta sunt practic dezincriminate de codul penal, persoana vatamata avand la dispozitie numai actiunea civila in raspundere civila delictuala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii morale kuky666 kuky666 buna ziua, daca fac o plangere penala impotriva unui agent de politie de la rutiera care m-a umilit pot sa am pretentii materiale morale? (vezi toată discuția)
"calomnie" - proces civil - fapta delictuala dumitru2000 dumitru2000 daca se formuleaza o actiune civila pe raspundere delictuala ptr. niste afirmatii calomnioase (dar victima nu doreste sa mearga pe penal) se admite si pe civil ... (vezi toată discuția)
Calomnie enache ramona enache ramona As dori sa stiu ce solutie legala am in cazul in care ,in mod repetat, o colega de serviciu imi aduce diverse acuzatii de natura personala ,cu conotatii ... (vezi toată discuția)