avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare autorizatie de constructie

Am obtinut o autorizatie de construire, pentru care m-am luptat cu primaria aproape 2 ani. Am inceput lucrarile de construire, iar vecinii au inaintat actiune pentru anularea autorizatiei. Am facut subsolul, care era cel mai greu si scump (am facut piloti forati). Tribunalul a suspendat lucrarile, am facut recurs si am pierdut. S-a dispus efectuarea unei expertize tehnice, concluziile expertizei fiind ca s-au respectat prevederile legale pentru emiterea autorizatiei, mai ales pe tema "acordului vecinilor". Pe fond, ieri s-a pronuntat instanta si am aflat ca aceasta onorata instanta a anulat autorizatia. Inca nu stiu motivatia. Sunt disperat. Bineinteles ca voi face recurs, dar nu prea cred ca mai am vreo sansa. Sper pana in ultima clipa.
As vrea sa va intreb, care este posibilitatea legala de a obtine o noua autorizatie pe acel teren pe care am construit deja subsolul, in cazul anularii definitive si irevocabile a autorizatiei vechi?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: axxa73 , utilizator 07:58, 6 Octombrie 2010
Bineinteles ca puteti obtine o noua autorizatie,dar poate totusi reusiti sa v-o pastrati pe cea veche.Care este motivul pentru care vi s-a anulat autorizatia ,aceasta este o chestiune foarte rar intalnita in practica judiciara.
Inca nu stiu motivatia instantei. Nu s-a comunicat. Poate in functie de motivatie, sper ca avocatul meu sa castige recursul. Unul din motive a fost cred ca a fost legat de executia imobilului, prin care s-au redeschis unele crapaturi ale imobilului vecin, vechi din 1940. Altul, ar putea fi ca nu am cerut acordul vecinilor la emiterea autorizatiei, legea fiind un pic ambigua si interpretabila, primaria fiind de acord cu solutia pe care am adoptat-o (piloti forati), nesolicitandu-mi acest acord, care oricum nu il primeam de la vecini. Imobilul in executie este intre 2 calcane, celalalt vecin a fost de acord sa semneze o conventie notariala prin care mi-am asumat eventualele deteriorari sau stricaciuni ale casei acestuia. Ceilalti vecini m-au actionat in judecata si pe civil, cerandu-mi daune materiale, morale si consolidarea in totalitate a imobilului lor. Aceasta actiune este anulata in prezent intrucat nu au achitat taxele de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire (mansardare locuinta) Cami88 Cami88 Buna ziua, as vrea sa va intreb, daca pentru autorizatie de construire (mansardare locuinta) este nevoie de acordul vecinilor si conform caror prevederi ... (vezi toată discuția)
Cum sa protejez casa mea daca vecinul demoleaza. chiru_sorin chiru_sorin Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti intr-o zona de case. Vecinul meu din dreapta si vecinul vecinului meu au vandut catre un dezvoltator care intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor, imi darama casa !!! gabivlascu gabivlascu Buna ziua, In anul 2010 am achizitionat un teren avand o casa veche. Am obtinut o autorizatie de desfiintare si am inceput demolarea casei vechi. Apoi am ... (vezi toată discuția)