avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate m1run4

Activitate m1run4

aurdra a scris:

- costurile dezbaterii succesiunii - normal ar fi sa se imparta in mod egal intre toti cei care vin la succesiune; dar acest lucru priveste pe succesori; in practica, persoana care deschide succesiunea achita notarului si taxa de succesiune urmand ca apoi sa isi recupereze costurile de la ceilalti.

Buna ziua!

Tatal meu a decedat in urma cu 8 ani, iar mama mea in urma cu 5 ani. In timpul casatoriei lor au cumparat de la bunica mea casa in care locuiesc in prezent.
Tatal meu a mai fost casatorit si are 2 copii. La momentul divortului nu s-a facut partaj, toate bunurile detinute la momentul respectiv ramanand sotiei lui si celor doi copii.
Dupa decesul parintilor mei am locuit in continuare in aceasta casa, fara dezbaterea succesiunii.
As dori sa fac aceasta succesiune acum si as dori sa stiu cum va fi impartita proprietatea si care este taxa de succesiune in conditiile prezentate?

Multumesc!
Dvs. o veti mosteni in totalitate pe mama dvs. atata timp cat nu a mai avut alti copii,iar la mostenirea de pe partea tatalui va veti prezenta toti copiii lui,luand fiecare parti egale.

Ideea e ca la moartea tatalui 1/4 din ce avea i-a revenit mamei dvs.,asadar copiii lui din prima casatorie impreuna cu dvs. veti imparti doar 3/4 din masa sa succesorala.

Va multumesc!
Stiu ca au dreptul la mostenire. Vreau sa stiu cum se imparte totul, avand in vedere ca atat tatal meu cat si mama mea sunt proprietari ai casei in care locuiesc si au decedat de 7, respectiv 4 ani
Sunt singura la parinti iar tatal meu a decedat in 2005 si mama mea in 2008.
Tatal meu a mai fost casatorit si are 2 copii in urma acelei casatorii, care locuiesc cu mama lor intr-o alta localitate. In urma divortului tatal meu nu a facut proces de partaj, dorind ca toate lucrurile dobandite pana atunci sa ramana fratilor mei. Casa in care locuiesc singura a fost dobandita prin act de vanzare cumparare intre bunica mea din partea mamei si parintii mei.

Dupa moartea parintilor mei nu a fost facuta succesiunea, dar as dori sa stiu cum se imparte mostenirea intre noi 3.
Ce este precizat in lege in acest sens?
Discuție Pensie de urmas
As dori raspuns la o intrebare : pensie de urmas ca student primesc doar daca sunt la buget sau si la taxa ? Si daca vreau sa ma retrag de la facultatea care sunt acum din anumite motive (anul I la buget) si ma inscriu la alta facultate tot la buget mai primesc pensie de urmas ?

Buna!
Am pensie de urmas si urmez cursurile unei facultati la stat, dar la taxa. M-am angajat pentru scurt timp si as dori sa stiu daca e posibil sa nu mai primesc.
Venitul total este mai mare decat jumatate din venitul mediu brut dar timpul in care am lucrat este de doar 3 saptamani.
Se poate sa nu mai primesc pensia de urmas?
Va multumesc!