Va multumesc pt ajutor, stiam ceva de genul dar nu eram 100% sigur. Acum 2 sapt, un coleg si-a dat demisia, a spus ca nu vrea sa mai stea in preaviz si a fost amenintat cu tot felul, ca va fi dat in judecata, etc si pana la urma a acceptat, constrans.
Oricum de plecat, plecam, chiar daca fostul angajator nu m-ar fi rechemat ( am lucrat in strainatate, mi s-a terminat contractul si am revenit acasa ), pt ca prea multe mi s-au promis la interviu si prea putine s-au si intamplat.
Inca odata, multumesc
Buna,
M-am angajat de ceva vreme si la inceput era totul lapte si miere. Apoi am aflat si ce era dupa gard. Salariul nu e cat mi s-a spus la interviu, programul mi s-a "lungit" zilnic cu jumatate de ora, plus sambata, etc.
Am decis sa plec, dar nu mai pot acorda preaviz, pt ca deja am acceptat alta oferta si in 4 mai deja sunt plecat din tara. Ce pot face in cazul acesta sau ce se poate intampla in cazul in care angajatorul cere sa ii dau preaviz si eu nu mai vin la servici ?
Multumesc pt raspuns. Pana la urma, am posibilitatea sa cer undeva returnarea taxelor ? Ca nu stiu ce va fi la "pensie" asa ca mai bine sa am banu` cash acuma si mai bine ii bag intr-o pensie privata sau ceva de genul decat sa astept sa imi dea statul
Buna,
Caut un avocat care e specializat in asa ceva, doresc sa recuperez taxa auto ce am platit-o in 2010 si sa ma lamureasca cum e si cu noul timbru.
Multumesc
Am si eu o nedumerire, cum functioneaza sistemul asta ? De ex, azi-dimineata, eram in intarziere la servici, si da, am calcat-o mai tare decat de obicei. Fiind vreme frumoasa, agentii erau la panda. M-a tras pe dreapta, s-a prezentat, mi-a zis ca am depasit cu 22km/h. Am zis ok, i-am dat acte, nu am comentat, ca nu aveam ce, stiind ca eram peste 50, dar nu am stiut cu cat.
Dupa ce a venit cu procesul verbal, am vazut ca mi-a dat 4 puncte de amenda, 300 lei si 3 de penalizare. Nu se dau puncte amenda=puncte penalizare ?
Buna ziua,
Pe scurt: am lucrat in strainatate si angajatorul a platit statului italian diferite taxe, gen asigurare medicala si pensie. Nu prea mi s-a explicat mare lucru, am primit doar niste foi. Un coleg mi-a spus ca ar fi variante sa recuperez acei bani ?!? Sau cum as putea beneficia de acei bani, in viitor daca ma voi pensiona. Multumesc
Va multumesc pt raspunsuri. Pt moment mi se pare o gramada de bani dati statului roman, fara sa beneficiez de mare lucru. Am vrut sa fiu bun cetatean, dar m-am razgandit :) Cand o sa revin, o sa pot plati si retroactiv daca va fi cazul ?
Buna,
Din noiembrie, lucrez in strainatate. Am inteles ca ar fi ceva variante pt a-mi plati singur taxele ce se platesc daca as fi fost salariat in tara, gen CAS, pensie. Stiti ceva de genul asta ? M-am gandit ca nu o sa raman o vesnicie afara si cand o sa vin inapoi, o sa am niste ani minus pt pensie, daca o mai apuc :)
Vasile, nu are rost sa te enervezi, parerea mea. Si aici, ca in multe locuri din Romanica noastra mirifica, e pe sistemul "Am puterea, deci o folosesc". Nici nu ma asteptam de la altceva, mesajele "off-topic" sa fie cenzurate, dar sa ajutam amaratu` care comite infractiuni sa comita incontinuare.