Multumesc mult pt raspunsuri. Dupa cum vad prea multe posibilitati nu am. Cat priveste un proces nu cred ca s-ar pune problema ci doar o reclamtie la ITM si ceva scandal, pentru ca nu mi se pare OK sa nu-ti plateasca drepturile salariale X-(. Am plecat prin desfiintarea postului de munca in care eram incadrata.
Lacramioara T.
Buna ziua tuturor,
Ma aflu in momentul de fata intr-o situatie neplacuta cu fostul angajator pe care nici macar nu stiu cum as putea sa o rezolv si anume:
- data acordarii salariului este pe 10 ale fiecarei luni si cum eu am terminat azi ultima zi de preaviz mi s-a comunicat telefonic ca nu se stie cand mi se va acorda salariul aferent lunii ianuarie iar in ceea ce priveste drepturile salariale in urma lichidarii la fostul loc de munca mi s-a spus ca "vom vedea cum decurg incasarile si apoi iti vom plati banii". EXISTA cumva posibilitatea ca eu sa fac undeva vreo sesizare ca nu mi-am primit salariul si mai ales ce pot face in cazul in care nu imi voi primi la timp lichidarea? Nu cumva lichidarea are legatura si cu inchiderea cartii de munca, care mie imi trebuie la somaj impreuna cu nota de lichidare?
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns din punct de vedere legat vis a vis de situatia mai sus descrisa.
Multumesc anticipat,
Lacramioara T.
Buna dimineata,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Fratelui meu i s-a inchis cartea de munca in luna aprilie 2010 cu articolul 65(1), dar din ce stiu eu la desfiintarea postului de lucru se acorda pe langa plata salariului la zi si minim un salariu compensatoriu. El nu a primit acest salariu si va intreb daca mai poate face ceva in acest sens? El poate dovedi ca nu a primit acest salariu compensatoriu.
Multumesc anticipat,
Lacramioara T.
Buna dimineata,
In urma cu doua sapt. ceream ajutorul in cazul acordarii salariilor compensatorii in urma desfiintarii a doua puncte de lucru. Revin cu o situatie pe care nu stiu cum s-ar putea solutiona la final. In urma desfiintarii celor doua puncte de lucru o parte din angajati vor pleca acasa(din nefericire), dar la un alt punct de lucru exista un loc disponibil care ar trebui sa fie ocupat. Nici unul dintre angajatii care urmeaza sa ramana acasa nu vor sa ocupe locul disponibil. Cum se procedeaza in acest caz si daca ei refuza mai beneficiaza de plata salariului compensatoriu, sau concedierea are loc in celeasi conditii prevazute de lege?
Buna ziua,
La firma unde lucrez acum s-a inchis un punct de lucru si urmeaza ca peste cateva zile sa se inchida un altul. Angajatilor li se vor plati zilele de CO neefectuate si 20 de zile lucratoare de preaviz. In ceea ce priveste plata salariilor compensatorii,exista articole ce prevad aceasta obligatie din partea firmei catre angajati si daca da cate salarii se vor acorda? Precizez ca este o firma cu capital strain si are 19 angajati.
Multumesc anticipat de raspunsuri si ajutor.
Lacramioara T