avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere punct de lucru si acordare salariu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere punct de lucru si acordare salariu compensatoriu

Buna ziua,
La firma unde lucrez acum s-a inchis un punct de lucru si urmeaza ca peste cateva zile sa se inchida un altul. Angajatilor li se vor plati zilele de CO neefectuate si 20 de zile lucratoare de preaviz. In ceea ce priveste plata salariilor compensatorii,exista articole ce prevad aceasta obligatie din partea firmei catre angajati si daca da cate salarii se vor acorda? Precizez ca este o firma cu capital strain si are 19 angajati.
Multumesc anticipat de raspunsuri si ajutor.
Lacramioara T

Cel mai recent răspuns: onna , utilizator 11:57, 7 Octombrie 2010
CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL PE ANII 2007 - 2010 Nr. 2.895/21 din 29 decembrie 2006

Art. 78 - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci când încetarea contractului individual de muncă a intervenit ca urmare a unor motive ce nu ţin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de restructurare si co daria33 daria33 Am primit decizie de restructurare cu data de 15.12.2009,cu preaviz 20 zile,:am rugat-o pe patroana mea ca in periaoda de preaviz sa nu mai vin pt ca mai aveam ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna compensat babusca babusca Buna ziua, Contractul Individual de Munca inceteaza la data de 01.12.2009 prin decizie cu art.65 (1), iar preavizul de 20 zile lucratoare cu art.73 alin ... (vezi toată discuția)
Concediere freerobert freerobert buna ziua.am lucrat la o firma si sa desfiintat postul pe care aram incadrat.as dori sa stiu cum se calculeaza lichidarea si daca pe o perioada de 6 luni se ... (vezi toată discuția)