avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salariu compensatoriu retroactiv???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salariu compensatoriu retroactiv???

Buna dimineata,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Fratelui meu i s-a inchis cartea de munca in luna aprilie 2010 cu articolul 65(1), dar din ce stiu eu la desfiintarea postului de lucru se acorda pe langa plata salariului la zi si minim un salariu compensatoriu. El nu a primit acest salariu si va intreb daca mai poate face ceva in acest sens? El poate dovedi ca nu a primit acest salariu compensatoriu.
Multumesc anticipat,
Lacramioara T.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:45, 22 Octombrie 2010
Fiind un drept rezultat ditr-o clauza contractuala termenul de prescriptie este de 6 luni. Poate sa incerce o actiune in instanta.
CCMN art.283 alin.1
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul compensatoriu lala21 lala21 Daca nu este specificat in contractul de munca plata salariului compensatoriu, firma este obligata sa il plateasca sau nu? (vezi toată discuția)
Timp acordare salariu compensator Geanina  Macovei Geanina Macovei Referitor la acest salariu compensatoriu, va rog sa-mi spuneti daca exista un termen legal in care angajatorul este obligat sa-l plateasca?Sau mai bine spus, ... (vezi toată discuția)
Drept la compensatie theosy theosy Buna ziua, am marea rugaminte de a ma ajuta si pe mine in urmatoarea speta: In august 2009, o firma privata(SRL), mi-a fost desfacut contractul de munca ... (vezi toată discuția)