Aveti dreptul conform CCM unic la nivel national 2007-2010
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Da, aveti dreptul la salariu compensatoriu chiar daca nu este specificat in c.i.m., intrucat sunt aplicabile dispozitiile art.78 alin.1 din CCMN coroborate cu cele ale art.247 C.mun.
Eu si membrii familiei mele am trecut prin aceiasi problema.Am ales sa respect sfaturile din forumul Avocatnet si sa stiti ca am avut numai beneficii.Dupa ce am primit cartile de munca pentru depunere la somaj am facut cerere scrisa unitatii unde am lucrat si am specificat toate art.si alin.care au fost specificate de consultantii freeelis si Angel 2007 ,am luat nr.de inregistrare,si nu au avut incotro.Va sfatuiesc ,inainte sa le cititi cu atentie.Si,da ,firma este obligata sa-l plateasca.Eu personal am declarat numai ca anunt ITM-ul si nu am mai avut nevoie decat de cerere.Dar nu toti sunt la fel,dar incercati.