sotul meu nu are dreptul la un salariu mediu pe unitate? eu am luat un salariu mediu pe unitate la primul copil, acum mi s-a spus ca am contractul de munca inghetat,
buna ziua. la 2-5 mai urmeaza sa nasc. mai am o feitita care la 13 mai implineste 2 ani. am cateva intrebari?
1. cine imi plateste concediul de lauzie, cele 42 zile obligatorii de dupa nastere si care e valoarea lui?
2. mai iau prima de nastere de la firma la care am lucrat inainte de prima nastere? sunt in continuare in concediu de crestere a copilului
3. ce drepturi are sotul meu la nasterea celui de-al doilea copil.
4. care e valoarea indemnizatiei de crestere a copilului, tinand cont ca nu apuc sa muncesc nici o zi intre cele 2 concedii de crestere a copilului. mi-a zis cineva ca iau minimul, adica 600 lei, e adevarat?
am avut o experienta f. neplacuta in spitalul din Bacau. mi-a murit primul copil acolo si e din neglijenta doctoritei care m-a tratat.... s-a intamplat in 2007, i-am dat numai 500 lei.... pentru mai multa atentie trebuie sa dau 2000 si i-as da, in semn de recunostinta pentru cineva - nu din obligatie. S'apoi, nu se compara conditiile din maternitatea Bacau cu cele din Republica Moldova - credeti-ma, stiu ce spun....
buna ziua. urmeaza sa nasc in aprilie in Republica Moldova. cum pot sa obtin Certificat de Nastere romanesc daca nu nasc in Romania?(sotul meu e cetatean roman, eu rezidenta). Avem o fetita de aproape doi ani. Nici ea nu a fost nascuta in Romania. Am obtinut certificatul de nastere f. greu.... drumuri la Bucuresti, audiente etc. a durat mai bine de patru luni.... riscam sa pierd indemnizatia de crestere a copilului. Ni s-a spus initial ca se poate face la Sectia Consularaa Romaniei din Chisinau. acolo ni s-a spus altceva....#-o
multumesc mult pentru raspuns. un singur lucru nu am inteles, cum se calculeaza concediul de lauzie, acele zile dupa nastere obligatorii pana la ccc?
mi-a zis cineva ca as lua minimul pe economie. asta inseamna 1200 lei pentru studii superioare cum se cere in fisa postului?
buna ziua.
sunt in concediu de crestere a copilului. fetita mea implineste 2ani in mai, iar in aprilie trebuie sa nasc.am cateva intrebari
1. care va fi valoarea concediului de lauzie?nu apuc sa lucrez nici o zi pana la nastere, am si studii superioare cum se cere in fisa postului. voi lua minimul pe economie pt studii superioare, adica 1200 lei?
2.care va fi valoarea indemnizatiei de crestere a copilului?
3. dupa prima nastere am beneficiat de la angajator de o prima de nastere in valoare de un salariu. acum va fi la fel?