avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate emoldoveanu

Activitate emoldoveanu

Răspuns la discuția Titlu in reluare
Kyandra a scris:

Modificarile TP prin instanta se fac in baza art. 58 din legea 18/1991. In cazul modificarilor pe cale administrativa, hotararile emise de comisia judeteana de fond funciar din judetul nostru au ca motivatie art. 12 (2) si 51 din legea 18/1991 (este vorba doar de erori materiale la scrierea TP respectiv, gen nume gresit, localitatea unde este amplasat terenul, etc.) si doar daca terenul nu a intrat in circuitul civil. Nu am vazut in lege sa fie precizat vreun termen limita pentru corectarea unui TP... Iar daca ulterior acelei cereri de modificare de acum 6 ani au aparut elemente noi, din care reiese ca titlul este gresit, cred ca se poate, totusi, modifica. Acum, depinde si ce se modifica:)) (daca se schimba, de exemplu, amplsamentul unei parcele pentru a "cadea" fix in traseul unui drum/autostrada, pentru a obtine bani din exproprieri..deja e cu ochi si cu urechi:)):P:)))

Totusi daca a fost reclamat in instanta titlul respectiv iar beneficiarul lui la sustinut ca fiind corect, in ce masura se poate corecta administrativ?
In acest moment nu isi neaga titularul toata sustinerea din procesele anterioare? Desigur, in conditiile in care nu a aparut nimic nou.
Răspuns la discuția Titlu in reluare
Kyandra a scris:

Depinde ce anume s-a corectat. Daca a fost vorba de o eroare materiala la scrierea titlului (a fost trecut gresit numele titularului, difera suprafata fata de cea aprobata in anexele la legea 18/1991, etc), dar terenul in cauza nu a intrat in circuitul civil, corectarea TP se poate face si pe cale administrativa. Daca terenul de pe TP, o parte sau in intregime, a intrat in circuitul civil, se introduce o actiune in modificarea TP la judecatoria competenta.


Ce articol permite aceasta revenire la 6 ani? Eu nu am gasit o astfel de modalitate in niciuna dintre legile care reglementeaza aplicarea L18.
Faptul ca a fost judecat si declarat corect si recunoscut de catre titular, ii mai permite acestuia ca, printro cerere, sa obtina modificarea?
Răspuns la discuția Titlu in reluare
Nu era obligat sa anuleze titlul in justitie?
In anul 1997, se elibereaza unei persoane un titlu cu un anume numar.
In anul 2003, aceeasi persoana solicita printr-un memoriu, modificarea acelui titlu iar Comisia Judeteana accepta si REemite un alt titlu cu acelasi numar. Mentionez ca titlul din 1997 a fost contestat in instanta de o alta persoana, dar instanta a decis ca este corect. Beneficiarul a sustinut deci in instanta ca titlul eliberat in 1997 este corect iar in 2003 cere si primeste modificarea lui din partea Comisiei Judetene. Cat de legal este asta?
elena138 a scris:

Eu zic ca puteti face o tranzactie si la mediator, apoi prezentati la instanta incheierea de mediere.

Multumesc mult. Traiasca netul si cei care ii dau viata.
Emil:)
Chestia asta, aparent noua, mediere, este o varianta rezonabila?
Multumesc frumos. Se pare ca asta era varianta de care auzise mama (ea este in cauza prima) si, daca inteleg bine, este si dintre cele mai rapide. Orice alte informatii pe care le mai pot primi ma vor ajuta foarte mult. Mai ales ca este in alta localitate si ...
vreau sa se termine cat mai iute si cat mai ieftin, desigur.=D>
Răspuns la discuția INCULPAT...PRIN BANUIALA...?
Imi permit sa adaug si eu intrebarea (meschina?):
Cine plateste aceasta activitate a justitiei (in ansamblu) efectuata in mod INUTIL? Si ILEGAL, din cate se pare (vezi competenta politistului de "expertiza" grafologica).
O intrebare si eu (cred ca e legat de subiect, totusi): citarea cu mentionarea linkului, cat de corecta este legal si moral? Fata de autor.
Emil
Multumesc din nou. Eu am auzit de "isirea din indiviziune" in proces. Mi-am imaginat ceva de genul: Partile isi recunosc reciproc proprietatile, se desfiinteaza vechiul titlu si se intocmesc cele noi pe baza titlului valabil existent (fara prea multe precizari, adica asa cum sunt aproape toate nascute din L18/1991) . Cat de departe de adevar sunt?
Cel putin de "evitarea" notarilor am auzit din multe parti.