In iunie 2011 am constata lipsa, celei mai mari cantitati de bijuterii , pe care le pastram intr-o geanta cu cifru. Am anuntat 112,a venit Politia si le-am spus ca o banuiesc pe menajera. Aceasta a recunoscut , la Politie, ca de mai multe luni sustragea bijuterii din geanta, al carui cifru la ghicit, din mai multe incercari.
In luna noiembrie, Procuratura emite in noiembrie 2011, o ordonanta prin care inculpata este amendata administrativ cu 1000 lei si se dispune neinceperea urmaririi penale. Decizia mi s-a parut incorecta si am facut plangere la procurorul sef imediat ce am primit ordonanta. Procurorul sef mi-a raspuns in ianuarie 2012, ca plangerea imi este respinsa, decizia procurorului fiind corecta.
M-am adresat Judecatoriei, imediat si am primit citatie. La primul termen s-a solicitat si prezenta inculpatei. La al doilea termen, avocata inculpatei a invocat , ca plangerea s-a facut tarziu.
Mentionez, ca am facut plangerea la Judecatorie, in termen de 5 zile de la primirea raspunsului de la procurirul sef si mi se preciza ca trebuie sa o fac in maxim 20 zile. La dosar exista borderoul, prin care mi s-a trimis raspunsul si se poate constata ca m-am incadrat in termen. Deasemenea am pastrat plicurile primite de la procuratura si pot dovedi ca am facut plangeriele in termen. Mi s-a spus , ca pronuntarea judecatorului este definitiva si nu poate fi atacata.
Asa este ? Ce pot face sa mi se faca dreptate ? Pentru ca ce s-a intamplat mi se pare ilogic .
Am avut o menajera care mi-a furat mai multe bijuterii. Am reclamat la politie, am facut declaratii si eu si ea . Ea a recunoscut furtul. Dosarul a fost trimis la procuratura.Eu am primit raspuns ca s-a hotarat neurmarirea penala a respectivei menajere si i s-a dat o amenda administrative de 1000 lei. Urmare plangerii pe care am facut-o la prim procuror mi s-a raspuns ca decizia a fost corecta si daca doresc sa-mi recuperez bijuteriile sa ma adresez instantei de judecata pe cale civila ? trebuie sa facste corect ? Daca nu ce
Acord ca sa ingradesc drumul meu de acces.Asa cum am spus de la inceput,acest drum este de acces la proprietatea mea si a vecinului meu si fiind o infundatura nu prezinta nici o problema pentru alti cetateni, intrucat ei nu au nevoie de el.
Va raspund cu intarziere , deoarece , daca nu am toate cunostintele necesare prefer sa tac si sa ma documentez. Deci se poate in baza legii 215/2001 art.36 si 45. Drumul este al primariei si daca consiliul local hotaraste ca se poate ingradi, acel drum se inchide temporar , cu drept de prelungire a termenului stabilit.
Nici daca am acordul primariei ?
Accesul la proprietatea mea si a vecinului meu se face pe un drum al carui proprietar este primaria comunei Mogosoaia. Intrucat acest drum este destinat accesului numai al meu si al vecinului meu, de comun accord am hotarat sa punem un gard de sarma si o poarta. Vecinii , care au accesul la proprietatea lor direct din sosea imi taie zilnic gardul si mi-au distrus poarta , motivand ca este drum public.
Intrebarea mea este , daca am posibilitatea sa-i impiedic sa mai faca acest lucru si cum ?